Joomla Free Template by FatCow Hosting

Újabb népszavazás, amely mindenkinek fejtörést okoz

valasztasiurnaEgy kicsit észrevétlenül - legalábbis a politikai pártoktól függetlenül - ismét egy munkavállalókat érintő javaslat valósulhat meg, mint népszavazási kezdeményezés. A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette az arra vonatkozó kérdést, hogy december 24-e legyen-e munkaszüneti nap? Egyelőre a bíróságnál pattog a labda, miközben a választásokra készülő pártok számára biztosan fejtörést okoz majd a kérdés. A Policy Agenda azt nézte meg, hogy milyen verziókkal lehet számolni.

Bővebben...

Vessetek a mókusok közé...

Barbara KaczvinszkyDobjatok követ rám...  De akkor is...
Életem során rengeteg emberrel találkoztam, akik közül ki ezt, ki azt a pártot favorizálta, és bőven akadt olyan is, aki egyetlen politikai szervezetben sem bízott. Aztán időről-időre változott ez is. Aki tegnap még ennek tapsolt, mára már másnak. Az okok annyifélék, ahány ember. Érdek, lelkiismeret, fejlődés, csalódás, félelem, remény? A válaszok az egyénekben keresendők. Találkoztam fanatikusokkal, fanatizálhatókkal, és voltak, akiket a saját személyiségük óvott a fanatizmustól. Kaczvinszky Barbara a Hét Olajfa Egyesület vezetőjének írását olvashatják.

Bővebben...

"A művészet erejével megmutatni magunkat"

Bársony János és Daróczi Ágnes kisebbségkutatók (Romano Instituto Alapítvány)Daróczi Ágnes a Romano Instituto Alapítvány (Cigányságkutató Intézet) elnöke a magyarországi roma folklór-mozgalom kialakulásáról, sikereiről és nehézségeiről beszél, napjainkig bezárólag.
A roma folklór-mozgalom történetének alapvetően két pillére van: az egyik, az ötvenes évektől kezdődően a kutatók terepmunkája nyomán a magyar népi kincs gyűjtése közben felfedezett cigány folklór, amit aztán a 1970-es évektől már célirányosan kutattak. A másik pillér, a népzenei együttesek -és táncház-mozgalom, amelynek szintén két szakasza van: a’60-as évek elején, a Magyarországi Cigány Kulturális Szövetség munkája nyomán kibontakozó első folklór-versenyek, valamint a ’70-es évek közepétől a népi gyűjtésekkel párhuzamosan megalakult cigányzenei együttesek mozgalma.

Bővebben...

Kézitáskával Indiában (2. rész)

Lapunk a Demokrata Info közli Hanti Vilmos személyes tudósítását egy utazásáról, a brüsszeli terrormerényletről, annak következményeiről. A személyes érzéseket tartalmazó vallomás első része itt olvasható. Lapunk közli a beszámoló 2. részét. Lapunk a Demokrata Info közli Hanti Vilmos személyes tudósítását egy utazásáról, a brüsszeli terrormerényletről, annak következményeiről. A személyes érzéseket tartalmazó vallomás első része itt olvasható. Lapunk közli a beszámoló 2. részét. 

Bővebben...

Kézitáskával Indiában

Lapunk a Demokrata Info közli Hanti Vilmos személyes tudósítását egy utazásáról, a brüsszeli terrormerényletről, annak következményeiről.  A személyes érzéseit tartalmazó vallomás első része.Lapunk a Demokrata Info közli Hanti Vilmos személyes tudósítását egy utazásáról, a brüsszeli terrormerényletről, annak következményeiről. A személyes érzéseket tartalmazó vallomás első része.

Bővebben...

Nemzetbiztonsági kockázattá vált az egészségügy helyzete!

dr. Ujhelyi István az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő szerint "Nemzetbiztonsági kockázattá vált az egészségügy helyzete!"

Bővebben...

Erasmus-generáció: itt az ideje a tiltakozásnak!

Ujhelyi István az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő soron következő nyílt levelében hangsúlyozta, hogy "itt az ideje a tiltakozásnak!" Ujhelyi István írását lapunk teljes terjedelmében közli. Ujhelyi István az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő soron következő nyílt levelében hangsúlyozta, hogy "itt az ideje a tiltakozásnak!" Ujhelyi István írását lapunk teljes terjedelmében közli. 

 

 

Bővebben...

Mégis derűsen!

Bár a működése feltételei egyre romlanak, Budapest XIII. kerületének fejlődése mégsem áll meg. Gondos tervezéssel, megfontolt gazdálkodással, továbbra is lehetőség van a gyarapodásra. Így foglalt állást a képviselő testület, amikor elfogadta az Önkormányzat 2016. évre szóló költségvetését. Lapunk, a Demokrata Info küldetésének tekinti a gondok mellett a jó példák bemutatását is. Bár a működése feltételei egyre romlanak, Budapest XIII. kerületének fejlődése mégsem áll meg. Gondos tervezéssel, megfontolt gazdálkodással, továbbra is lehetőség van a gyarapodásra. Így foglalt állást a képviselő testület, amikor elfogadta az Önkormányzat 2016. évre szóló költségvetését. Lapunk, a Demokrata Info küldetésének tekinti a gondok mellett a jó példák bemutatását is. Tudósítónk jelenti.

Bővebben...

Alkategóriák