Joomla Free Template by FatCow Hosting

Közös tiltakozás

Az ÖSSZEFOGÁS A DEMOKRÁCIÁÉRT meghiv egy közös tiltakozásra 

TILTAKOZZ VELÜNK,
amikor a szélsőjobb a II. világháború után újra elfoglal egy országos közintézményt!

 


2012. február 1-jén, (cinikus módon a 2. Magyar Köztársaság emléknapján) Magyarországon az adófizető polgárok pénzén támogatott Új Színház vezetését átveszi egy szélsőjobboldaliságáról ismert igazgató.

Tarlós István főpolgármester a hazai és a nemzetközi tiltakozások hatására a színház egyik tervezett vezetőjét Csurka Istvánt ugyan "ejtette", de az igazgató kinevezését nem vonta vissza. A cégért ugyan levette, de a kocsmáros attól még megmaradt.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) nem teheti meg, hogy ezen a napon szótlan maradjon! Szolidárisak velünk az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének (FIR) tagszervezetei is, melyekben sok ezer holokausztot átélt és jelentős európai ellenállási mozgalmakban harcolt ember van.

A MEASZ felhívással fordul a demokratikus érzelmű emberekhez!

Gyertek el február 1-jén 17 órára az Új Színház elé!

Hozzatok egy-egy gyertyát és tegyünk közösen hitet:
nem akarjuk, hogy a mai kritikus helyzetben a szélsőjobb tovább erősödjék, és elárassza környezetünket, nem akarjuk, hogy a nyilasok szellemi utódai ismét megfertőzzék szeretett hazánk kultúráját!


A MEASZ felhívással fordul  a demokratikus pártokhoz, az egyházakhoz, a civil szervezetekhez, a médiumokhoz!

Vezetőik, tagjaik jöjjenek el, tegyenek hitet ők is!
A MEASZ várja a kapcsolódó szervezetek, médiumok jelentkezését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címen.

Hanti Vilmos, a MEASZ és a FIR elnöke