Joomla Free Template by FatCow Hosting

"A Fidesz magára hagyta a vidéket"

loMolnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke szerint "a Fidesz magára hagyta a vidéket"

Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke sajtónyilatkozatában kifejtette, hogy "A kormány döntése nyomán 2015-től minden szociális segélyt a helyi önkormányzatoknak kell előteremteniük, ennek érdekében pedig tetszés szerint emelhetik az adókat vagy találhatnak ki újabbakat. A kormány gyakorlatilag rákényszeríti az önkormányzatokat arra, hogy a rászorulóknak nyújtott segélyeket a többi embertől szedjék be különadók formájában, holott nem maradt olyan dolog, amin ne lenne már valamilyen fideszes különadó. Sajtóhírek szerint sok vidéki önkormányzat már most is komoly adósságokkal küszködik, sok polgármester szerint a napi működésük is veszélybe került."

Molnár Csaba hozzátette, hogy "a korrupt kormánynak tehát csak a kampányidőszakban volt fontos a magyar vidék, a választások után széttárt karokkal próbálja az önkormányzatokra hárítani a felelősséget, miközben naponta hajt be újabb és újabb különadókat a magyar embereken. A maffiakormány ezek szerint felélte az ország tartalékait: a Fidesz közeli vállalkozók által összeharácsolt pénzek egyre inkább hiányoznak az államkasszából, a szegénységben élők száma ezzel szemben rohamosan növekszik - kiváltképp vidéken."

A Demokratikus Koalíció emlékezteti a kormányt: nem tehet úgy, mintha a vidéken élőkért nem tartozna felelősséggel, nem tárhatja szét a kezeit azok után, hogy különadókkal tömte meg a zsebeit. A DK szerint a korrupcióból ki sem látszó Orbán-kormány sokadjára is az emberekkel akarja megfizettetni országrombolását.

 

Forrás DK sajtóközlemény