Joomla Free Template by FatCow Hosting

"A brókerkormány emberei nem mernek az egészségügyi dolgozók szemébe nézni"

Korózs Lajos, az MSZP Népjóléti bizottság elnöke szerint "A brókerkormány emberei nem mernek az egészségügyi dolgozók szemébe nézni" Korózs Lajos, az MSZP Népjóléti bizottság elnöke szerint "A brókerkormány emberei nem mernek az egészségügyi dolgozók szemébe nézni"

Korózs Lajos sajtónyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy "Ha valóban minden rendben az egészségügyben, mint ahogy azt a Fidesz állítja, miért futamodtak meg a brókerkormány egészségpolitikusai attól, hogy megjelenjenek a Magyar Ápolási Egyesület V. országos kongresszusán? Miért nem mertek a fideszes politikusok az ott megjelentek szemébe nézni? Miért öltöznek ezrével feketébe az egészségügyben dolgozók?"

Korózs Lajos hozzátette "az igazság az, hogy a brókerkormány csak az előző ciklusban több mint 300 milliárd forintot vett el az egészségügytől, több mint 10 ezer szakdolgozó hiányzik a rendszerből, 50 ágyra jut egy ápoló, a szakképzés átalakításával szétverték a szakmai utánpótlást, nincs garantált előmeneteli rendszer, és ehhez társuló jövedelem. Elavult a pótlékrendszer, az egészségügyben dolgozók pedig minden értelemben a teljesítőképességük határán vannak."

Az MSZP támogatja az egészségügyi dolgozók követeléseit. Korózs Lajos szerint: "együtt küzdünk velük a túlórapénzek maradéktalan kifizetéséért és azért, hogy minél előbb legyen számukra egy olyan életpálya-modell és előmeneteli rendszer, amelynek természetes velejárója az anyagi megbecsülés is."

Forrás: MSZP sajtónyilatkozat