Joomla Free Template by FatCow Hosting

Nemzeti érdek a kitiltási botrány kormányzati szálainak kibogozása

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatosan sajtóközleményében kijelentette, hogy "több mint egy éve várja a közvélemény a hatóságoktól az amerikai kitiltási botrány magyar kormányzati szálainak kibogozását. Mai hírek szerint vádat emeltek egy befolyással üzérkedő férfival szemben a példátlan botránnyal kapcsolatban. Az USA-ból korrupciógyanú miatt kitiltott hat kormányzati szereplő közül ugyanakkor ma is csak Vida Ildikó volt NAV-elnök kiléte ismert."Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatosan sajtóközleményében kijelentette, hogy "több mint egy éve várja a közvélemény a hatóságoktól az amerikai kitiltási botrány magyar kormányzati szálainak kibogozását. Mai hírek szerint vádat emeltek egy befolyással üzérkedő férfival szemben a példátlan botránnyal kapcsolatban. Az USA-ból korrupciógyanú miatt kitiltott hat kormányzati szereplő közül ugyanakkor ma is csak Vida Ildikó volt NAV-elnök kiléte ismert." Az Együtt sajtóközleménye ennél is konkrétabban fogalmazott a témában. Szerintük "az ügyészség ne legyen se bűntársa, se bűnsegédje a kormánynak!"

Tóbiás József véleménye szerint "Magyarország nemzeti érdeke, hogy kiderüljön, a közügyek szolgálatában álló ügyészségnek pedig kötelessége, hogy kiderítse, kiket és milyen korrupciógyanús ügyletek miatt tiltott ki területéről az Egyesült Államok, ahogy azt is, hogy mi köze a jelenlegi magyar kormány első számú kifizetőhelyeként működő Századvég Zrt.-nek minden idők egyik legnagyobb magyar korrupciós botrányához."

Az Együtt szerint "a kormány több mint egy éve sumákol kitiltási ügyben"


Az Együtt felszólítja az ügyészséget, hogy "ne legyen se bűntársa, se bűnsegédje a kormánynak a kitiltási botrány igazi felelőseinek eltitkolásában, valamint követeli a kormánytól, hogy tegyen lépéseket a hazánk iránti nemzetközi bizalom visszaállítására, és hozza végre nyilvánosságra a kitiltási botrányban érintett személyek névsorát!"

Az Együtt sajtóközleménye így fogalmaz: "a kitiltási botrány immár egy év elteltével továbbra is borzolja a kedélyeket, mivel a kormány annak idején elmulasztotta tisztázni a helyzetet. Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész továbbra is mentegetni igyekezett Heim Pétert és a botányairól elhíresült, fidesz-közeli korrupt, adatokat és a valóságot hamisan torzító Századvéget.

A fővárosi főügyésznek nem feladata kommentálni és mentegetni Fidesz-KDNP-közeli korrupt cégeket és személyeket. Az igazságnak független bírói eljárás során kell végre kiderülnie. A magyar kormánynak pedig azon kellene inkább dolgoznia, hogy helyreállítsa a soha nem látott mélyponton levő nemzetközi bizalmat hazánk iránt."


Forrás: MSZP és Együtt sajtóközleményei