Joomla Free Template by FatCow Hosting

"Új magyar köztársaságot" - Március 15-re ünnepi demonstrációt hirdettek

Március 15-én ünnepi demonstrációt szervez két Facebook-csoport: az internetadó-tüntetésről és a magánynyugdíj-tüntetésről ismert "Százezren az internetadó" ellen valamint a "60 ezren a Magánnyugdíjukért" Facebook-csoport. Az esemény a Keleti pályaudvarnál kezdődik 15 órakor, ahonnan a tömeg az Astoriához vonul.Március 15-én ünnepi demonstrációt szervez két Facebook-csoport: az internetadó-tüntetésről és a magánynyugdíj-tüntetésről ismert "Százezren az internetadó" ellen valamint a "60 ezren a Magánnyugdíjukért" Facebook-csoport. Az esemény a Keleti pályaudvarnál kezdődik 15 órakor, ahonnan a tömeg az Astoriához vonul.

 

"Új magyar köztársaságot"

Március 15-e a szabadság, a polgári jogegyenlőség, a közteherviselés és a függetlenség szimbóluma. Egy olyan Magyarországé, amely minden polgáré és nem egy párt látványosan gazdagodó politikusaié. Egy olyan köztársaságé, amelyet a Fidesz kormányzása megszüntetett.

A célunk, hogy a hazánk újra erős és gyarapodó legyen. Hogy szabad és szolidáris köztársaságunk legyen. Ahol nem az állam, hanem a polgárai szabadok! Olyan új magyar köztársaság kell, ahol nem árokba taszítják azt, akinek nincs semmije, hanem felemelik. Ahol az egyén tisztában van a saját és mások sorsa iránti felelősségével. Olyan alkotmányos köztársaság, ahol senkinek nincs lehetősége a hatalom kisajátítására. Ahol minden választópolgár szavazata ugyanannyit ér. Ahol fel sem merül, hogy elvegyék bárkinek a magántulajdonát.

Várunk mindenkit, aki számára fontos a demokrácia és a közös európai értékeink. A demonstráción egy európai, sokszínű Magyarországot akarunk bemutatni, ezért minden demokratikus értéket valló közösség jelvényeit, transzparenseit is szívesen látjuk.

Az eseményhez eddig csatlakozott a HAT- Hálózat a Tanszabadságért, Oktatói Hálózat Hívatlanul Facebook-csoport, Szolidaritás, Civil Női Kormány, Nők Lázadása csoport.

A demonstráción beszédet mond többek között Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, Nagy Emília tanárnő, Pletser Ágnes civil szervező, és a tüntetés szervezői.

 

Vajda Zoltán, 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport

Gulyás Balázs, Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport

 

A tüntetés Facebook-oldala ide kattintva érhető el.