Joomla Free Template by FatCow Hosting

Überévforduló (1956)

Lapunk publicistája a Demokrata Info "Évfordulók naptár" rovata számára november 4-e alkalmából leírta véleményét. Úgy véli: "Nem csupán a rendszerváltás fogyatékosságai terhelik meg 56 emlékezetét, hanem a történelmi távlat hiánya is igencsak gond."Lapunk publicistája a Demokrata Info "Évfordulók naptár" rovata számára november 4-e alkalmából leírta véleményét. Úgy véli: "Nem csupán a rendszerváltás fogyatékosságai terhelik meg 56 emlékezetét, hanem a történelmi távlat hiánya is igencsak gond."

 

 

 

Bővebben...

Ötvenhat négyszer

A Demokrata Info szerkesztője írta saját blogján: "Egy, az 1956 hatvanadik évfordulóján tartott ünnepség végén – két pohár bor között – „ötvenhatosokkal” folytatott beszélgetés során, az „öregek” megkérdezték tőlem, hogy én hogyan éltem meg ötvenhatot. Milyen érzéseim vannak a történések kapcsán. A beszélgetés során elmondtam, hogy nagyon vegyesek a gondolataim, az érzéseim. Személyes élményeim többsége nem jó, de tudom, hogy mi történt, s magamban helyére tettem ami ötvenhatban és ami utána a jeles évfordulókon történt 1996-ban, 2006-ban és a 2016-os történéseket is." A Demokrata Info szerkesztője írta saját blogján: "Egy, az 1956 hatvanadik évfordulóján tartott ünnepség végén – két pohár bor között – „ötvenhatosokkal” folytatott beszélgetés során, az „öregek” megkérdezték tőlem, hogy én hogyan éltem meg ötvenhatot. Milyen érzéseim vannak a történések kapcsán. A beszélgetés során elmondtam, hogy nagyon vegyesek a gondolataim, az érzéseim. Személyes élményeim többsége nem jó, de tudom, hogy mi történt, s magamban helyére tettem ami ötvenhatban és ami utána a jeles évfordulókon történt 1996-ban, 2006-ban és a 2016-os történéseket is."  Lapunk szerkesztőségében úgy döntöttünk, hogy a visszamelékezést közöljük a Demokrata. Info, Évfordulók-naptár rovatában. 

Bővebben...

Hálával tartozunk az orvosoknak, ápolóknak és a köztisztviselőknek

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke Molnár Csaba sajtónyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy "Július elseje egyszerre Semmelweis-nap és a köztisztviselők napja. Ma nincsenek nyitva a háziorvosi rendelők, a szakrendelők, a patikák és közigazgatási hivatalok sem. A mai nap olyan emberek számára jelent pihenőt, akik nélkülözhetetlenek a mindennapokban."A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke Molnár Csaba sajtónyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy "Július elseje egyszerre Semmelweis-nap és a köztisztviselők napja. Ma nincsenek nyitva a háziorvosi rendelők, a szakrendelők, a patikák és közigazgatási hivatalok sem. A mai nap olyan emberek számára jelent pihenőt, akik nélkülözhetetlenek a mindennapokban."

Bővebben...

A köztisztviselők napjára

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő a köztisztviselők napja alkalmából sajtónyilatkozatot adott ki. Ebben hangsúlyozta, hogy "Az MSZP továbbra is 50 százalékos béremelést követel a közszférában, és százezer forintra emelnénk a nettó minimálbért."Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő a köztisztviselők napja alkalmából sajtónyilatkozatot adott ki. Ebben hangsúlyozta, hogy "Az MSZP továbbra is 50 százalékos béremelést követel a közszférában, és százezer forintra emelnénk a nettó minimálbért."

Bővebben...

130 esztendeje született Bajcsy-Zsilinszky Endre

A legújabbkori magyar történelem egyik kiemelkedő, XX. századi alakjára, Bajcsy-Zsilinszky Endrére emlékeztek országos, megyei és helyi tisztelői, születésének százharmincadik évfordulója alkalmából Pálkövén, június 5-én, vasárnap.A legújabbkori magyar történelem egyik kiemelkedő, XX. századi alakjára, Bajcsy-Zsilinszky Endrére emlékeztek országos, megyei és helyi tisztelői, születésének százharmincadik évfordulója alkalmából Pálkövén, június 5-én, vasárnap.

Bővebben...

A honvédelem napjára

A magyar honvédelem napja alkalmából az MSZP részéről Demeter Márta országgyűlési képviselő sajtónyilatkozatot adott. Ebben az MSZP nevében köszönti a Magyar Honvédség katonáit és dolgozóit.A magyar honvédelem napja alkalmából az MSZP részéről Demeter Márta országgyűlési képviselő sajtónyilatkozatot adott. Ebben az MSZP nevében köszönti a Magyar Honvédség katonáit és dolgozóit.

Bővebben...

Homofóbia Elleni Világnap

Sebian-Petrovszki László a DK LMBTQ-munkacsoportjának vezetője a Homofóbia Elleni Világnap alkalmából kijelentette, hogy "az Orbán-kormány a kirekesztés oldalán áll" Sebian-Petrovszki László a DK LMBTQ-munkacsoportjának vezetője a Homofóbia Elleni Világnap alkalmából kijelentette, hogy "az Orbán-kormány a kirekesztés oldalán áll" 

Bővebben...