Joomla Free Template by FatCow Hosting

A légierő napja alkalmából

Demeter Márta (MSZP) országgyűlési képviselő a Légierő Napja alkalmából sajtónyilatkozatt adott ki, amelyben kiemelte, hogy "Augusztus 15-én, a légierő és a repülő fegyvernem napja alkalmából a magyar katonai repülés hőseire emlékezünk, és köszönetet mondunk a most szolgáló állománynak, amelynek tagjai az elmúlt időszakban is példás helytállásról tettek tanúbizonyságot hazánkban és a nemzetközi szintéren egyaránt. A feladatokból bőven kijut, hiszen a magyar légtér védelme folyamatos készenlétet követel, emellett pilótáink látják el a szlovén, valamint ősztől a balti országok légterének védelmét is."Demeter Márta (MSZP) országgyűlési képviselő a Légierő Napja alkalmából sajtónyilatkozatt adott ki, amelyben kiemelte, hogy "Augusztus 15-én, a légierő és a repülő fegyvernem napja alkalmából a magyar katonai repülés hőseire emlékezünk, és köszönetet mondunk a most szolgáló állománynak, amelynek tagjai az elmúlt időszakban is példás helytállásról tettek tanúbizonyságot hazánkban és a nemzetközi szintéren egyaránt. A feladatokból bőven kijut, hiszen a magyar légtér védelme folyamatos készenlétet követel, emellett pilótáink látják el a szlovén, valamint ősztől a balti országok légterének védelmét is."


Demeter Márta hozzátette, hogy "a légierő napján ugyanakkor ismét felhívjuk a honvédelem politikai vezetésének figyelmét arra, hogy az állomány elhivatottsága csak egy pontig ellensúlyozhatja a megfelelő technikai és pénzügyi feltételek hiányát. Sajnos, az utóbbi években inkább a légierő sorvadásának, mintsem fejlődésének lehettünk szemtanúi. Ennek fájdalmas tünete többek között az évek óta halogatott helikoptertender, a működőképesség határára sodródott szállítóképesség, valamint a megszűnt harci helikopterképesség. Ráadásul a jelenlegi helyzetben a légierő további leépülésének megakadályozása halaszthatatlan, de korántsem elégséges: e fegyvernem folyamatos fejlesztésére és a megfelelő források biztosítására van szükség.

Köszönjük a Magyar Légierő teljes állományának, pilótáinak és repülőműszaki személyzetének elkötelezett munkáját! További feladataik ellátásához és szolgálatukhoz erőt, egészséget kívánunk!"

Forrás: MSZP sajtónyilatkozat