Joomla Free Template by FatCow Hosting

A nők elleni erőszak megállítására szólít fel az Európai Szocialisták Pártjának Nőszervezete

November 25: a nők elleni erőszak megszüntetéséért világnapja. A nők elleni erőszak megállításának nemzetközi napján az ESZP Európa-szerte egységet mutatva lép fel a nőket érintő bármifajta agresszió ellen. Sokkoló adat, de minden nap hét nő hal meg családon belüli erőszak miatt. A megoldás érdekében tehát mindannyiunknak sokat kell még tenni.November 25: a nők elleni erőszak megszüntetéséért világnapja. A nők elleni erőszak megállításának nemzetközi napján az ESZP Európa-szerte egységet mutatva lép fel a nőket érintő bármifajta agresszió ellen. Sokkoló adat, de minden nap hét nő hal meg családon belüli erőszak miatt. A megoldás érdekében tehát mindannyiunknak sokat kell még tenni.

Gurmai Zita, az ESZP és az MSZP Nőszervezetének elnöke sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy "nők és férfiak, pártcsaládunk tagjai, aktivisták és szimpatizánsok egész sora támogatott ma bennünket mozgalmunk szimbólumának, a fehér sálnak a viselésével."

 

Gurmai Zita hangsúlyozta, hogy "a különböző progresszív erők nőszervezeteit magában foglaló ESZP Nőszervezete három átfogó követelést fogalmazott meg a nők elleni erőszak megállításáért:

  • Ki kell hirdetni a nők elleni erőszak felszámolásának évét!
  • Az EU lépjen föl szigorúbban a nők elleni erőszak megelőzéséért, és haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!
  • A nemzetközi jog védje hatékonyabban a nőket az erőszak ellen, valamint az EU fogadjon el egy keretirányelvet a nők elleni erőszak felszámolásáért!

Gurmai Zita ehhez hozzátette: "meg kell állítanunk a nők elleni erőszakot. Maga a tény, hogy a nők 99%-a tapasztalta már az utcai zaklatás valamilyen formáját, rávilágít, hogy rengeteg még a dolgunk. Hiába mondja az Európai Bizottság, hogy elítélik az erőszakot, most szavak helyett eljött a cselekvés ideje!"

Forrás: Gurmai Zita sajtónyilatkozata


A szerkesztő megjegyzése: A nők elleni erőszak felszámolásának szándékát az Isztambuli Egyezményben rögzítették, azonban szerkesztőségünk ismeretei szerint Magyarország ezt az egyezményt nem ratifikálta.