Joomla Free Template by FatCow Hosting

Kivándorlók világnapja - az utóbbi öt évben több magyart üldöztek el, mint a szovjet tankok

December 18-a a Kivándorlók Világnapja. A mai nap sok szétszakadt magyar család szomorkás ünnepe, hiszen az utóbbi öt évben a legóvatosabb becslések szerint is félmillió magyar hagyta el hazánkat.December 18-a a Kivándorlók Világnapja. A mai nap sok szétszakadt magyar család szomorkás ünnepe, hiszen az utóbbi öt évben a legóvatosabb becslések szerint is félmillió magyar hagyta el hazánkat.

A Demokratikus Koalíció sajtóközleménye a témában úgy fogalmaz, hogy "Orbán Viktor pár hónapja azt mondta, hogy Magyarországon nem a kivándorlás, hanem a bevándorlás a probléma, miközben az utóbbi öt év alatt két és félszer annyi ember menekült el Magyarországról, mint 1956-ban a szovjet tankok elől.

Jól tükrözi a Fidesz valóságtól való végleges elszakadását, hogy Európa a “gazdasági bevándorlók” ellen uszító magyar miniszterelnöknek köszönheti minden idők legtöbb magyar “gazdasági bevándorlóját”. A korábbi évekkel ellentétben ma már nem csak a diplomás és a szakképzett munkaerő, hanem a kétkezi munkát végzők és a tanulni akarók is drámai arányban hagyják el az országot. Egy korábbi KSH-kimutatás szerint a 2009 óta kivándorlók négyötöde fiatal, ha pedig ez így folytatódik, akkor 2060-ra hét és félmillióan sem maradnak az országban."

A Demokratikus Koalíció szerint "öt év alatt bebizonyosodott, hogy a szovjet tankoknál és puskalövéseknél is hatékonyabb országkiürítési tervet Orbán Viktornak hívják. A DK szerint a kivándorlást érdemben csak az csökkenthetné, ha a fideszes kevesek országát a Sokak Magyarországa váltaná fel, a kevesek tisztességtelen gazdagodását pedig a sokak tisztességes megélhetése."


Forrás: DK Sajtóiroda