Joomla Free Template by FatCow Hosting

A Holokauszt Nemzetközi Emléknap máig érvényes tanulságokat és felelősséget jelent

Tóbiás József, az MSZP elnöke a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából sajtóközleményében kiemelte, hogy "hetvenegy évvel ezelőtt új fejezet kezdődött a történelemben: 1945. január 27-én felszabadult az auschwitzi koncentrációs tábor, a világ pedig szembesült azokkal a rémtettekkel, melyekről addig sokaknak tudomásuk sem volt. Azóta már felnőtt több nemzedék, de mindannyian tisztában vagyunk azzal: a világ már soha nem lehet ugyanolyan, mint azelőtt. A holokauszt máig érvényes tanulságokat és felelősséget jelent mindannyiunk számára."Tóbiás József, az MSZP elnöke a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából sajtóközleményében kiemelte, hogy "hetvenegy évvel ezelőtt új fejezet kezdődött a történelemben: 1945. január 27-én felszabadult az auschwitzi koncentrációs tábor, a világ pedig szembesült azokkal a rémtettekkel, melyekről addig sokaknak tudomásuk sem volt. Azóta már felnőtt több nemzedék, de mindannyian tisztában vagyunk azzal: a világ már soha nem lehet ugyanolyan, mint azelőtt. A holokauszt máig érvényes tanulságokat és felelősséget jelent mindannyiunk számára."


Tóbiás József szerint "a haláltáborok tragédiája arra figyelmeztet, hogy senkit nem lehet sem lenézni, sem üldözni, mert az népirtáshoz vezet. Egyetlen nép vagy csoport sem hirdetheti magát különbnek vagy felsőbbrendűnek, mert az a nácizmus előszobája. Ezek olyan igazságok, amiket nem halványíthat el semmilyen utólagos önfelmentés, sem a történelmi tények esetleges elferdítése."

Tóbiás József hozzátette, hogy "ma, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján mély szomorúsággal és gyásszal rójuk le kegyeletünket a népirtás áldozatává vált hatmillió embertársunk emléke előtt. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban."

Forrás: MSZP sajtó