Joomla Free Template by FatCow Hosting

Az Együtt üzenete a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából

Az Együtt üzenetet bocsátott ki a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmábólAz Együtt üzenetet bocsátott ki a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából

 

 

 

 

 

 

Az Együtt üzenete a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából

Az Együtt szerint minden ember értékes, ezért a világ minden ember halálával egy kicsit kevesebb lesz. Minden emberveszteség tragédia, különösen akkor, ha valakit származása vagy politikai meggyőződése miatt pusztítanak el vagy nyomorítanak meg. A kommunizmusban és a nácizmusban ez történt.
Az Együtt szerint a magyar nemzet számos sorstragédiája nem történhetett volna meg, ha népünk tanul elődeink hibáiból és bűneiből. Ha soha nem feledjük el sem az áldozatokat, sem a vétkeseket. Az emlékezés ugyanis a béke legfőbb szövetségese, míg a felejtés a gyűlöleté.
Emlékezzünk hát ezen a napon a kommunizmus áldozataira, és egy pillanatra se felejtsük el a diktatórikus rendszer működtetőit és kiszolgálóit. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát, és ami egyszer megtörtént, többé nem fog.
Az Együtt közössége a mai emléknapon fejet hajt az áldozatok emléke előtt, majd felemelt fejjel azt mondja: soha többé diktatúrát!

Budapest, 2016. február 25.