Joomla Free Template by FatCow Hosting

Homofóbia Elleni Világnap

Sebian-Petrovszki László a DK LMBTQ-munkacsoportjának vezetője a Homofóbia Elleni Világnap alkalmából kijelentette, hogy "az Orbán-kormány a kirekesztés oldalán áll" Sebian-Petrovszki László a DK LMBTQ-munkacsoportjának vezetője a Homofóbia Elleni Világnap alkalmából kijelentette, hogy "az Orbán-kormány a kirekesztés oldalán áll" 

Sebian-Petrovszki László hozzátette: "Ma van a Homofóbia Elleni Világnap. Ez a nap arra hivatott emlékeztetni a világot, hogy – akár a származás, a bőrszín vagy a nem - a szexuális orientáció sem lehet semmilyen hátrányos megkülönböztetés vagy kirekesztés alapja. Egy nemzetközi LMBTI jogvédő szervezet friss felmérése szerint Magyarország ebből a szempontból is az elutasítás és a kirekesztés felé halad, méghozzá a kormánypárti politikusok homofób nyilatkozatainak hathatós hozzájárulásával."

Sebian-Petrovszki László szerint, "ma már egy tucat európai országban alkotmányban garantált jog az azonos neműek házassága. Legutóbb épp a kontinens legkatolikusabb országa, Írország bizonyította be egy népszavazáson, hogy semmilyen vallás vagy ideológia nem állhat az emberek elfogadásának és egyenjogúságának útjába, függetlenül szexuális irányultságuktól. Az Orbán-kormány ebben is a sötét középkor felé kacsingat; ma még azt is a hatalom akarja megmondani, hogy mit nevezhetünk családnak, nem is beszélve a házasság intézményének felhasználásáról az egynemű párok kirekesztésére."

"A Demokratikus Koalíció a létrejötte óta egy olyan Magyarországért küzd, ahol a homofóbia eltűnőben van, ahol a társadalom kiveti magából a bármiféle hátrányos megkülönböztetést szorgalmazókat. A DK szerint az Orbán-kormány a kirekesztés és a megbélyegzés oldalára állt, minden egyes homofób nyilatkozattal elárulva az elfogadás egyetemes eszméjét." - hangsúlyozta Sebian-Petrovszki László.

Forrás: DK sajtónyilatkozat