Joomla Free Template by FatCow Hosting

A köztisztviselők napjára

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő a köztisztviselők napja alkalmából sajtónyilatkozatot adott ki. Ebben hangsúlyozta, hogy "Az MSZP továbbra is 50 százalékos béremelést követel a közszférában, és százezer forintra emelnénk a nettó minimálbért."Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő a köztisztviselők napja alkalmából sajtónyilatkozatot adott ki. Ebben hangsúlyozta, hogy "Az MSZP továbbra is 50 százalékos béremelést követel a közszférában, és százezer forintra emelnénk a nettó minimálbért."

Gúr Nándor úgy látja, hogy "a magyar köztisztviselői kar kormányoktól, kormányzó pártoktól, és úgy általában a napi politikai csatáktól függetlenül tiszteletet és megbecsülést érdemelt ki azzal az áldozatos munkával, amellyel Magyarország működéséhez és fejlődéséhez évtizedeken át hozzájárult. Így volt ez a rendszerváltás után egészen a második Orbán-kormány hivatalba lépéséig. A köztisztviselői állomány azóta legfeljebb szép szavakban kap megbecsülést, anyagi értelemben nem."

Gúr Nándor szerint: "a köztisztviselői illetményalappal 2010-ig egyetlen kormányzati ciklusban sem fordult elő, hogy ne emelkedett volna. A Fidesznek azonban ezt is sikerült megreformálnia, majd 2014 után is folytatnia, így példátlan módon immár 6 éve egyetlen forinttal sem emelkedett a köztisztviselői gárda fizetése."

"A köztisztviselők nemhogy ma, de holnap és holnapután sem számíthatnak a Fidesztől a fizetésük érdemi emelésére. A köztisztviselők a Fidesztől legfeljebb elbocsátásokat és a független állami intézményrendszer leépítését várhatják, így nem csoda, hogy ma már tömegesen hagyják el az államigazgatást." - tette hozzá Gúr Nándor.

Az MSZP alelnöke kiemelte "ahhoz, hogy a magyar köztisztviselők napja néhány év múlva ne a magyar köztisztviselők emléknapja legyen, azonnali és radikális fizetésemelésre van szükség. Az MSZP elsőként kezdett több pénzt követelni a közszférában dolgozó embereknek, mert nem fordulhat elő Magyarországon, hogy tisztességesen dolgozó munkavállalók nélkülöznek.

Az MSZP kormányzása idején a magyar közalkalmazottak és köztisztviselők egyszer már részesültek 50 százalékos fizetésemelésben. Az MSZP továbbra is 50 százalékos béremelést követel a közszférában, és százezer forintra emelnénk a nettó minimálbért."

Forrás. MSZP sajtó