Joomla Free Template by FatCow Hosting

A DK az EU csalás elleni hivatalához fordul

A Demokratikus Koalíció sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy az EU csalás elleni hivatalához fordul Orbán Viktor kézivezérlésű közpénzosztása miattA Demokratikus Koalíció sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy az EU csalás elleni hivatalához fordul Orbán Viktor kézivezérlésű közpénzosztása miatt.

A DK sajtónyilatkozata szerint az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete, Eleni Kounalakis könyvet írt Magyarországon töltött hivatali idejéről. A könyv szerint Németh Lászlóné, az Orbán-kormány volt nemzeti fejlesztési minisztere azt mondta a nagykövetnek, hogy hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol “eldöntötték”, kik nyerhetnek pályázati pénzeket.

Ezek szerint Orbán Viktor az egymilliárdnál magasabb értékű középítkezési pályázatokon személyesen diktálhatja, hogy kihez kerüljenek az Európai Unió Magyarországnak nyújtott forrásai, márpedig az EU semelyik országban sem korrupt oligarchák támogatására használja a fejlesztési pénzeket.

A Demokratikus Koalíció az eset napvilágra kerülése után azonnal feljelentést tett a miniszterelnök ellen korrupció gyanúja miatt, de nem vár érdemi eredményt a már jól ismert politikailag elfogult ügyészségi gyakorlat miatt.

A Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy ezért az OLAF-hoz, az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul. A DK arra kíváncsi, hogy mi a hivatal véleménye a korrupt orbáni gyakorlatról, valamint mit gondol arról, hogy a magyar miniszterelnök veje és szülőfalujának polgármestere nyerte a legtöbb európai fejlesztési pénzt.

A DK állásfoglalása szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon a miniszterelnök rokonsága és baráti köre semmi szín alatt nem gazdagodhat a hazai és az európai adófizetők pénzén.


Forrás: DK Sajtóiroda