Joomla Free Template by FatCow Hosting

(Nő)szintén miért szólnak majd a harangok?

Nők vasalóval, felmosóval, porszívóval, könyvvel és hegedűvel a kézben szoborrá meredve álltak a szemerkélő esőben jó negyed órán át, a NőszinTE flashmobján a Nagymező utca sarkán Ray Charles „I Got A Woman” című dalának recsegő hangjaival kísérve. Tudósítónk jelenti a helyszínről.Nők vasalóval, felmosóval, porszívóval, könyvvel és hegedűvel a kézben szoborrá meredve álltak a szemerkélő esőben jó negyed órán át, a NőszinTE flashmobján a Nagymező utca sarkán Ray Charles „I Got A Woman” című dalának recsegő hangjaival kísérve. Tudósítónk jelenti a helyszínről.

Ezzel a kissé feminsta, szürreális villámcsődülettel harangozta be megalakulását a sajtó képviselői előtt a NőszinTE civil kezdeményezés. A közeli kávézóban Viola Szandra testverselőről Weöres Sándor sorait olvashattuk le: „Csönd, Béke Ünnep Rend szállj” 

A sajtótájékoztatón annyi derült ki pontosan, hogy létrejött, elindult egy nőknek szóló civil mozgalom – „mert a férfiakat is a nők szülik” – amihez várják a csatlakozást, az ötleteket és a sajtó hírverését.

A két szóvivő, Szalai Kriszta színművész és Nagy Emília tanár felváltva magyarázzák a civil kezdeményezés célját, programját:

„Civilek vagyunk, de nem olyan értelmű civilek, mint a színházi életben, hanem itt élünk, tudjuk, mi van, a saját országunkat szeretnénk építeni. Pozitívan és az ország értekében gondolkodunk, békés, szeretettel teli országban szeretnénk élni….. A névben benne van az őszinte, ami azt jelenti, hogy, az ember ugyanazt mondja, mint amit gondol, és ugyanazt teszi… A szín szó, egy szívecskével a tetején, ami nem csak poén, hanem az ékezet áthidalására is szolgál. A nők ugyanis színt hoznak az életbe. A Te a legfontosabb ebben a közösségben, mi ugyanis mindenkit szeretnénk megszólítani!”

Felhívásuk szerint március 8-án a 99. nemzetközi nőnapon minden nő hozzon minimum egy embert, és tíz percig gondoljanak arra, beszélgessenek arról, hogy milyen jó nőnek lenni, mert ezen a napon délben a harangok is a nőkért szólnak! Olvassák fel a kiáltványukat, az áruházakban, azt utcán, a munkahelyeken. Természetesen lesz Budapesten is központi rendezvény, azonban ez még nem nyilvános.

Tőlünk, sajtósoktól viszont elvárják, hogy hírt adjunk róla! Újságírói kérdésre, hogy mit kellene tudatni, amikor itt és most semmi konkrétum nem hangzott el kissé zavaros fejtegetést kapunk: „nőnapi együtt örvendezés, legalább arra a tíz percre, miután megszólalnak a harangok.”

Hát kedves hölgyeim örvendezzenek március 8.-án délben 10 percig, mert a harangok Önökért szólnak!- mert ennél többet nem tudunk Önöknek mondani a megalakult civil kezdeményezésről.

2016. február 9.

sztorma HCJD