Joomla Free Template by FatCow Hosting

„Munka alapú társadalom”?

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció Ügyvezető alelnöke, EP-képviselő sajtónyilatkozatában feltette a kérdést, s meg is válaszolta azt: „Munka alapú társadalom”? – A dolgozó embereket bünteti az Orbán-kormány".Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció Ügyvezető alelnöke, EP-képviselő sajtónyilatkozatában feltette a kérdést, s meg is válaszolta azt: „Munka alapú társadalom”? – A dolgozó embereket bünteti az Orbán-kormány".

Molnár Csaba, hangsúlyozta, hogy "az OECD friss felmérése szerint Magyarországon nem csak az alacsony bérek, hanem a kevés munkahely, a rossz munkakörülmények, és a magas munkahelyi stressz is megkeseríti a munkából élő emberek életét.
Az Orbán-kormány csak hivatkozási alapként tekint a „dolgozó kisemberekre”, hiszen az elmúlt hat évben mindent elkövetett, hogy egyre kevesebben dolgozzanak Magyarországon. Ma törvényesen lehet kevesebb pénzért dolgoztatni valakit, mint amennyiből minimálisan meg lehetne élni. A befektetők messze elkerülik hazánkat a korrupt és kiszámíthatatlan kormányzás miatt, így új munkahelyek sem jönnek létre. Az államilag legalizált éhbér, a piaci munkahelyek hiánya, a vállalkozások agyonadóztatása, és a szociális háló leépítése együttesen járultak hozzá a magyar munkaerőpiac pangásához, és a kivándorlás felgyorsulásához."

Molnár Csaba szerint "a Demokratikus Koalíció által képviselt Sokak Magyarországa nem megakadályozni, hanem ösztönözni fogja, hogy minél többen munkába álljanak. A DK által képviselt Sokak Magyarországán az átlátható és kiszámítható gazdaságpolitika, a minimálbérek fokozatos emelése, a magyar vállalkozások támogatása, az adórendszer egyszerűsítése, és a tisztességes verseny védelme gondoskodik majd arról, hogy egyre többen akarjanak Magyarországon dolgozni és vállalkozni."

Forrás: DK sajtó