Joomla Free Template by FatCow Hosting

Az Együtt Küldöttgyűlést tartott

Az Együtt a mai napon megtartotta Küldöttgyűlését, új vezetőket és köztársaságielnök-jelöltet választott. Képünkön Juhász Péter az új elnök.Az Együtt a mai napon megtartotta Küldöttgyűlését, új vezetőket és köztársaságielnök-jelöltet választott.

Az elkövetkező két évre az Együtt új tisztségviselői:

A párt elnöke Juhász Péter, alelnökei Hajdu Nóra és Berkecz Balázs.

Az elnökség tagjai: Nagy Sándor, Pataki Márton, Spät Judit, Szabó Szabolcs, Szelényi Zsuzsanna, valamint Szijj Zsuzsanna. Az Országos Politikai Tanács elnöke Szigetvári Viktor lett.

Az Együtt mai küldöttgyűlésén a küldöttek Juhász Pétert választották a párt új elnökének Szelényi Zsuzsannával szemben. Szigetvári Viktor az elnökjelöltségtől visszalépett a küldöttgyűlésen. Juhász Péter elnöki megbízatása 2 évre szól.

Az Együtt köztársaságielnök-jelöltje dr. Majtényi László

Az Együtt legfőbb döntéshozó szerve a küldöttgyűlés, kizárólagos hatáskörébe tartozik a párt köztársaságielnök-jelöltjéről való döntés. A küldöttgyűlés mai ülésén döntő többséggel úgy határozott, hogy az Együtt köztársaságielnök-jelöltje legyen dr. Majtényi László.

Dr. Majtényi László közéleti szerepvállalásával komoly és tiszteletreméltó érdemeket szerzett a rendszerváltás óta, legfőbbképpen az alkotmányosság védelmezőjeként, valamint korrupcióellenes tevékenységével. Személye és jelöltsége éppen ezért szimbolikus az új köztársaság megteremtését célul kitűző politika számára. Dr. Majtényi László által a felkérés elfogadásával egyidejűleg meghirdetett négy ponttal az Együtt egyetért és az abban foglaltakat támogatja.

A küldöttgyűlés mai döntése alapján felkéri az Együtt országgyűlési képviselőit, hogy ajánlják dr. Majtényi Lászlót köztársaságielnök-jelöltnek, jelölté válása esetén pedig szavazzanak rá a választáson.

2017.02.04.

Forrás: Együtt sajtóközlemény