Joomla Free Template by FatCow Hosting

Nemzetközi Roma Nap: Egyenlő jogokat és lehetőségeket roma polgártársainknak!

Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő a Nemzetközi Roma Nap alkalmából sajtónyilatkozatot adott, amelyben kiemelte: "Ma ünnepeljük a nemzetközi roma napot, az 1971-ben megtartott Első Roma Világkongresszus megnyitásának évfordulóját.Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő a Nemzetközi Roma Nap alkalmából sajtónyilatkozatot adott, amelyben kiemelte: "Ma ünnepeljük a nemzetközi roma napot, az 1971-ben megtartott Első Roma Világkongresszus megnyitásának évfordulóját.

Niedermüller Péter szerint "a Demokratikus Koalíció ezen a napon is hangsúlyozza, hogy roma honfitársaink Magyarország és Európa egyenrangú polgárai. Erkölcsi kötelességünk, hogy számukra is egyenlő lehetőségeket teremtsünk az oktatás, a lakhatás, az egészségügy és a foglalkoztatás területén, hogy felszámoljuk az iskolai szegregációt, a jogtalan kilakoltatásokat, végképp megszüntessük az őket sújtó diszkriminációt."


Niedermüller Péter kiemelte: "elismerjük, hogy a romáknak, mint minden nép tagjainak, joguk van saját kultúrájukhoz és identitásuk szabad megválasztásához. Nagyra becsüljük a roma kultúra és a roma művészek gazdag hozzájárulását a magyar és az európai kultúrához.
A Demokratikus Koalíció elkötelezett a minden polgárt megillető egyenlő jogok mellett. A Sokak Magyarországa Programban ennek alapján teszünk részletes javaslatot a romák helyzetének javítására, egyenlő jogaik és esélyeik biztosítására."

 

Forrás DK sajtó