Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ajánlás történelemtanároknak

A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete (NITBSZ) dr. Donáth Ferenc vezetésével felajánlja az érdeklődő iskolák diákjainak, hogy az 1956-os forradalom emlékét szervezetük tagjai a korabeli tapasztalataik elmesélésével hitelesítsék: tehát, elmennek az iskolákba és beszélgetéssel egybekötött előadást tartanak ebben a témában. A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete (NITBSZ) dr. Donáth Ferenc vezetésével felajánlja az érdeklődő iskolák diákjainak, hogy az 1956-os forradalom emlékét szervezetük tagjai a korabeli tapasztalataik elmesélésével hitelesítsék: tehát, elmennek az iskolákba és beszélgetéssel egybekötött előadást tartanak ebben a témában. 

dr. Donáth Ferenc a NITBSZ elnöke, a Nagy Imre per másodrendű vádlottjának Donáth Ferencnek a fia elmondta, hogy szervezetük tizenöt éve működik. Eddigi rendezvényeik is sorra igazolják, hogy kiegyensúlyozott fórumot kívántak biztosítani a vitatott kérdések tárgyában. Tagságuk többsége nem csak a forradalmi napok résztvevője, de a megtorlás elszenvedője is volt.

A forradalom aktív résztvevői, vagy passzív átélői már idősek, de szeretnék megosztani a hiteles emlékeiket: a vonatkozó irodalmat, emlékhelyeket, kiállításokat bemutatják a diákok számára. Érdeklődés esetén meghívót küldenek a programjaikra. Az iskolalátogatások és a rendezvények ingyenesek.

Jelentkezni Donath Ferenc e-mail címén lehet Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..