Joomla Free Template by FatCow Hosting

Az Együtt szerint a Fidesz nyíltan a fizetős egészségügy oldalára állt

Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője sajtónyilatkozatában azt állítja, hogy "a Fidesz nyíltan a fizetős egészségügy oldalára állt." Lővei szerint "a "szegény kórházban" bűnügyek, feljelentések és parkolási botrány - a megyei urak eközben miniszteri és államtitkári segédlettel magánkórház megnyitón demonstrálnak.Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője sajtónyilatkozatában azt állítja, hogy "a Fidesz nyíltan a fizetős egészségügy oldalára állt." Lővei szerint "a "szegény kórházban" bűnügyek, feljelentések és parkolási botrány - a megyei urak eközben miniszteri és államtitkári segédlettel magánkórház megnyitón demonstrálnak.

Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője szerint a Fideszes politikusok szegény és gazdag egészségügyben gondolkodnak. "Ez a világos üzenete annak, hogy az egész megyei, városi fideszes vezetés, miniszterrel és államtitkárral megerősítve demonstratívan megjelent egy magánklinika átadásán. Mindeközben bűncselekmények szaga lengi be a megye legnagyobb állami egészségügyi intézményét."

Lövei Csaba sajtónyilatkozatában kijelntette: "ott parádézik a fotókon egy fizetős egészségügyi szolgáltató megnyitóján Seszták Miklós, Szabó Tünde és az egész megyei Fidesz-elit: Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester, Seszták Oszkár közgyűlési elnök, Román István kormánymegbízott, több országgyűlési képviselő és megannyi baráti vállalkozó."

Lövei Csaba mai sajtótájékoztatóján elmondta: "a fideszesek megjelenése a fizetős egészségügyi szolgáltató megnyitóján jól szembe állítható az állami egészségügy helyzetével és tökéletesen illusztrálja, hogyan építik a "kétszintű" egészségügyet Magyarországon. Nem meglepő módon az SZTK-ban valahogy soha nem látjuk így együtt őket.

Egy állami vezetőnek az állami egészségügyi ellátás jobbá tétele kell, hogy az első legyen, ha pedig ezért nem tud, vagy nem akar tenni  legyen annyi realitásérzéke, hogy ne ingerelje a "szegény kórházakra" szoruló embereket."

Az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője hangsúlyozta: "az Együtt a magánszférát, a vállalkozásokat támogató, a tudás megfizetését valló párt, aki az egészségügyben is támogatja, a fejlett, színvonalas állami ellátást kiegészítő magánszférát. Az Együtt kormányváltás után többet fog költeni az egészségügyre. Megállítja az orvosok, ápolók kivándorlását, és modern kórházi körülményeket teremt. Erős társadalombiztosításra, fejlett alapellátásra és működő kórházakra van szükség, ezért 4 év alatt a GDP egy százalékával, legalább 330 milliárd forinttal növeljük az egészségügyi kiadásokat. A háziorvosi praxispénzt 25%-kal azonnal megemeljük, 4 év alatt tovább növeljük, és minden évben legalább az inflációval korrigáljuk."

 

Forrás: Lövei Csaba az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatója Nyíregyháza, 2017. szeptember 25.