Joomla Free Template by FatCow Hosting

Összefogás – párbeszéd

fotó Szalai JózsefGyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Kovács László az Magyar Szocialista Párt (MSZP) egykori elnöke beszélget az ’56-os forradalomról és az akkori összefogás örökségről 2017. november 6-án, 17 órától a Filmesházban. (1092. Budapest, Ráday u. 31/K)

 
Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete (NITBSZ - főszervező) elnökének invitálása:  
Az ’56-os forradalom fő erejét adó munkásságnak az önigazgatás igénye,- a munkástanácsok,- kölcsönöztek a világtörténelemben egyedi vonást.  
Ezt a páratlan, karakteres, kivételes arculatot hazudja el, és retusálja ki Orbán Viktor és Schmidt Mária, akik a forradalom 60. évfordulója köré szerveztek egy egész éves történelemhamísító propaganda-sorozatot. 

Gyurcsány Ferenc 2006-ban, mint MSZP,- és miniszterelnök meghívott minket egy beszélgetésre, melyen a "snagovi gyerekek" és hozzátartozóik vettek részt. Ezen a beszélgetésen, pár nappal a nyilvánosságra hozás előtt, jelentette be, hogy az MSZP elnökeként nem Kádár Jánost, hanem Nagy Imrét kívánja elődeként deklarálni. Nem utolsó sorban ez a fordulat is hozzájárult ahhoz, hogy a DK később kivált az MSZP-ből. Vajon akkor, ott ezen a beszélgetésen, mi "snagoviak" felfogtuk e bejelentés súlyát, és megtettünk mindent, hogy ne darabolódjon szét a progresszió? Kovács László egykor az MSZP elnöke, máig az MSZP politikusa, ugyanakkor rendszeres látogatója szervezetünk alkalmainak.

Hogyan járulhat hozzá az 1956-os forradalom tiszta emlékezete egy hiteles, magyar, szocialista jövőképhez? A beszélgetés bevezetéseképpen egy dokumentumfilmet is vetítünk a forradalomról, a rendszerváltás szereplőinek megszólaltatásával.

A rendezvény nyilvános és ingyenes.