Joomla Free Template by FatCow Hosting

Közös Halottak Napjára invitál a Mexikói Nagykövetség

mexikoi halottak napja 07Mexikói Nagykövetség meghívja Önöket a Dísztermükben tartandó Halottak Napja alkalmából felállított oltár előtti közös kulturális megemlékezésre, 2017. október 31-én, kedden, 17 órakor. (1024 Budapest, Rómer Flóris u. 58.)

A mexikói hagyományokhoz hűen, november elsején és másodikán a család egy ünnepi oltár elkészítésével várja halottai látogatását: a megemlékezés során a kegyhelyre helyezi az elhunyt kedvenc ételeit, italait és cigarettáit -, a gyerekek lelkeit pedig a kedves játékaikkal és különböző nyalánkságokkal vendégelik meg. Az élők a halottaik lelkével való találkozásának az a tradicionális célja, hogy majd egyszer az egész család ismét együtt lesz a túlvilágon: ezért az oltárról nem hiányozhatnak a cukorból és csokoládéból készített halotti kegytárgyak, és a cukorkoponyák sem, amelyeken feltüntetik az élő családtagok nevét.

Octavio Paz, mexikói író szavait idézve: “… homályosan tudjuk, hogy élet és halál nem más, mint két egymással kibékíthetetlen, ellentétes mozgás, amelyek ugyanakkor egyazon valóságnak a kiegészítő elemei.”

Faith Bea kulturális főszervező:
Mindenkit szeretettel várunk! Ha tudnak, hozzanak magukkal olyan tárgyat, fényképet, amellyel közösen emlékezhetünk a szeretteikre a mexikói oltár előtt.

Mexikói Nagykövetség Díszterem, 2017. október 31. kedd, 17 óra. (1024. Budapest, Rómer Flóris u. 58.)

A rendezvény nyilvános és ingyenes.