Joomla Free Template by FatCow Hosting

Meghívó a Radnóti -és Humanizmus Nagykövete díj átadására 2018

radnóti díj 2018A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) rendezvénye keretében ötödik alkalommal adják át a legjelentősebb támogatóinak a Humanizmus Nagykövete díjat 2018. március 21-én (szerda) 15 órakor a Radnóti Miklós művelődési központban (1133. Budapest Kárpát utca 23.) Kérjük, a helyüket 14h 50'-ig foglalják el!
A Radnóti Miklós antirasszista díj (röviden: Radnóti-díj) a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöksége által 2000 februárjában alapított elismerés, amely a társadalmi élet különböző területén tevékenykedő bármely magánszemélynek odaítélhető, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen.” A díjakat Hanti Vilmos a MEASZ vezetője adja át. 


A 2018. évi díjazottak:

168 Óra szerkesztősége

Falusi Mariann, Lang Györgyi

Gurmai Zita közgazdász

Jordán Tamás színművész, színházigazgató

Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója

Prof. dr. Köteles György, a Magyar Békeszövetség elnöke

Láng Judit író, publicista, újságíró

Magyar Helsinki Bizottság

Dr. Majtényi László alkotmányjogász

Máté Antal, Nyírbátor polgármestere

Sz. Koncz István író

Székhelyi József színművész

Szirbik Imre, Szentes polgármestere

Takács Ferenc, Budapest XIII. Kerület Önkormányzatának képviselője

Trencsényi László egyetemi tanár

 

A korábbi díjazottak nevei a linkre kattintva megtekinthetők.

 

 A díjakat átadja Hanti Vilmos a MEASZ elnöke


A műsort vezeti: Dési János

A korábbi díjazottak részéről köszöntőt mond: Beer Miklós püskök és Kardos Péter főrabbi

A laudációkat fölolvassa: Galló Istvánné

 

Közreműködik:

Falusi Mariann, Galkó Balázs,

Lang Györgyi, Gerendás Péter,

Jordán Tamás, Sas József,

Székhelyi József

 

Kérjük, a helyüket 14 óra 50 percig foglalják el!

Az előtérben Szacsvay Marianne és Lovas Tamás zenével köszönti az érkező közönséget.

A MEASZ-t támogató jegyek a helyszínen is vehetők 800 Ft-ért.

 

Az ellenállás pillanatai címmel jelent meg Gyuricza Péter interjúkötete, melynek szereplői humanizmusról, polgári értékekről, a múlthoz, a jelenhez való viszonyukról vallanak. A könyvet a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége  (MEASZ) adta ki, és több mint hatvan interjút tartalmaz melyek újságírókkal, művészekkel, tudósokkal, politikusokkal, írókkal, egyházi méltóságokkal, közéleti személyiségekkel készültek. Megszólal benne Randolph Lewis Braham holokausztkutató is. Nagyon sokan eljöttek a kötet bemutatójára: érdeklődők, s persze azok közül is, akikkel interjú készült. A moderátor Kertész Zsuzsa, aki különböző karakterekből szőtt életregénynek nevezte az interjúkönyvet, elsőként a szerzőt, Gyuricza Pétert kérdezte a könyv megszületésének körülményeiről. - Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke keresett meg azzal, hogy valamiképpen össze kellene foglalni a MEASZ elmúlt éveit, mire azt javasoltam, készítsünk interjúkat. Ennek nyomán készült több mint hatvan beszélgetés, amely egyfajta közös gondolkodás lenyomata is - idézte a kezdeteket a szerző. - Úgy gondolom, Az ellenállás pillanatainak szereplői reprezentálnak valamit a magyar társadalomból.

A névsor valóban tekintélyes, hiszen a vaskos, ötszáz oldalas kötetben megszólal többek között Baranyi Ferenc, Beer Miklós, Bródy János, Debreczeni József, Donáth László, Farkasházy Tivadar, Ferge Zsuzsa, Földes György,  Gálvölgyi János, Görgey Gábor, Hanti Vilmos, Heisler András, Heller Ágnes, Hernádi Judit, Horváth János, Kardos Péter, Kálmán Olga, Keleti Éva, Konrád György, Kovács Zoltán, Ormos Mária, Sas József, Szili Katalin, Ungvári Tamás, Vágó István, Vitányi Iván, Regös István, a MIX Magazin alapító főszerkesztője. 

A könyv a díjátadó napján az előtérben kedvezményesen megvásárolható! Ezzel támogathatja a MEASZ működését! Bővebb információ a kiadványról a linkre kattinva elolvasható. 

 

A MEASZ anyagi forrásai kimerültek. Kérjük, anyagi támogatásával is segítse antirasszista munkánkat!

Számlaszámunk:

11600006-00000000-10388514

Köszönjük, ha adója 1%-ával Ön is támogatja a MEASZ-t.

Adószámunk:

19019381-1-42

 

Köszönettel Hanti Vilmos, a MEASZ – Összefogás a Demokráciáért és a FIR elnöke