Joomla Free Template by FatCow Hosting

Megemlékezés és tüntetés Nagy Imre elítélésének 60. évfordulóján

Nagy Imre per fotó Vida FerencA Nagy Imre és Társai per 60. évfordulója lesz 2018. június 15-én, pénteken, 10 órakor, amelyről a Gyorskocsi utcai tárgyalóteremben,  az eredeti helyszínen emlékezünk meg – mondta dr. Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének (NITBSZ) elnöke. Hozzátette: ez az intézmény ma is az ítélet-végrehajtás, és katonai bíróság használatában van, ezért a megemlékezők listáját előre le kell adni. Kérem, aki velünk tart, a személyi iratait hozza magával, és előre jelezze nekem írásban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a facebookon írjon nekem. A megemlékezés után közösen átmegyünk a Markó utcába 12 órára  a bíróság elé demonstrálni, napjaink politikai foglyaiért. 

dr. DONÁTH FERENC:
Apámat 1951. február 11-én tartóztatták le állam ellenes összeesküvés gyanújával. Vallatása veréssel, kínzással folyt. (Lásd Kádár János, illetve Farkas Vlagyimir vonatkozó visszaemlékezését) Apám, nem talált ki terhelő történetet, hogy az ÁVH-t igazolja. Majd egy hónap múlva letartóztatták anyámat, nagyapámat, nagymamámat és a négy hónapos bátyámat is elvitték. Velük zsarolták meg! Ekkor már magára vállalta azt a koholt vádat, hogy Hein Péter, majd az angol titkosszolgálat ügynöke volt. A Kádár-per II. rendű vádlottjaként 14 évi fogházbüntetésre ítélték. Akit családtagjainak sorsával zsarolnak, ott az erkölcsi parancs az áldozatok pártjára áll. Nem hagyhatjuk szó nélkül ezt a mértéktelenül aljas gazságot! - ezért Nagy Imre kivégzésének 60. évfordulóján a mai politikai foglyok mellett is tüntetni fogunk! Apám marxista volt. Ezért -, és kizárólag ezen az úton -, hiába mosták agyamat négy és fél évig az egyetem vulgármarxistái, akik szövegeik mellett a rezsim szekértolói voltak -, én maradtam Marx csodálója. Nem féltettem sem Istent, sem a hitem Marxtól. Csodálom, hogy Luther után 400 évvel született egy másik ember, aki ezrek életének adott értelmet, gondolataiknak rendet, szíveiknek szolidaritást. Lesz-e valaha is szolidáris társadalom, emberséges ember? Ez a jövő titka. De tény, hogy az ebbe vetett hit eddig is legyőzte sokakban a halálfélelmet, a szorongást és a magányt.

"Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szívünk, míg vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!"
(József Attila: Levegőt! 1935. nov. 21.)

DONÁTH FERENC a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének vezetője
Felidézem Nagy Attila 56-ra vonatkozó szavait:
"Egyben vagyok csak bizonyos: 1956 eseményei mind társadalmi, mind politikai értelemben jelentősebbek voltak, mint a benne részes egyéniségek. Sok százezer ember tett valamit, amit fontosnak, helyesnek tartott a maga ereje szerint, és ezeknek a tetteknek, erőknek összessége volt az 1956-os forradalom, túlemelkedve mindenkin, aki benne szereplő volt. Emlékszem, többször reszkettem a félelemtől, de tettem a tennivalómat, mert mások is tették, és én nem akartam elmaradni tőlük. Így lettünk bátrak, mi együttesen! Ha évtizedek meghurcoltatásai folytán nem is így érezzük már, de mindegyikünknél tisztább, erősebb volt a szabadságért és a demokráciáért kirobbant felkelés. Mert nem a bosszú nevében robbant ki, hanem a szabadabb élet nevében.
Én úgy emlékszem: csak tettem amit természetes emberi kötelességemnek éreztem. Féltem, fáradt és lelkes voltam, felháborodott és nagylelkű. Nem kérdeztem, honnan jött éppen, aki mellettem tette a dolgát. Tudtam, hogy övé is az a forradalom Csak a rákövetkező megtorlások kíméletlenségéből jöttem rá: milyen nagy dolog volt, amit cselekedtem!"(Nagy Attila: Egy színész vallomása)

Őrizetbe vették Czeglédy Csaba testvérét is. Akit családtagjának sorsával zsarol a fogva tartó állam, az   önfeláldozásból áll a hamis vád oldalára. Az erkölcsi parancs a túszok pártjára áll. Példaként; apámat; Donáth Ferencet 1951 február 11-én tartóztatták le állam ellenes összeesküvés gyanújával. Vallatása veréssel, kínzással folyt. (Lásd Kádár János ill. Farkas Vlagyimir vonatkozó visszaemlékezése), De nem talált ki terhelő történetet, hogy az ÁVH-t igazolja. Majd 1 hónap múlva letartóztatták, anyámat, és nagyapámat, és nagymamámat, és 4 hónapos bátyámat elvitték. Az ő sorsukkal zsarolták meg, akkor már magára vállalta, hogy Hein Péter, majd az angol titkosszolgálat ügynöke lett volna. (Kádár -per II. rendű vádlottjaként 14 évi fogházbüntetésre ítélték). Akit családtagjainak sorsával zsarolnak ott az erkölcsi parancs a túszok pártjára áll, és ha kitartasz igazad mellett testvérnek lesz baja belőle. Ez a per az ellenzék ( az ország) megfélemlítését célozza.   Nem hagyhatjuk szó nélkül a Polt ( FIDESZ) ügyészség e a mértéktelenül aljas gazságát!           Nagy Imre kivégzésének 60. évfordulóján ( június 16-án szombaton 10h-kor) a mai politikai foglyok mellett fogunk tüntetni!   

A vádat Budapesten a Markó utcai bíróságon Polt Péter képviseli. Az előzetest Szegeden a Megyei Bíróság rendelte el, és ott fogják az ügyet tárgyalni is. Szombathelyen ismerik Czeglédy Csabát, és ott lenne érte tüntető is. Ha mégis lehet valamit tenni, akkor azt Budapesten kell, hiszen Polt Péter és a kormány koszorúzni fog a Vértanúk terén a Nagy Imre per 60. évfordulóján június 16-án.

Harcolni fogunk a megfélemlítés ellen, kiállunk a megalázottakért és azokért, akik üldöztetést szenvednek az igazságért. Dokumentáljuk a Fidesz minden jogtiprását és korrupcióját – az internet nem felejt. El fogjuk érni, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, hogy legyen olyan ügyészség Magyarországon, amelyik nem a bűnösöket védi – igenis lesz elszámoltatás!

Harcolni fogunk a bíróságok függetlenségéért, nem engedjük, hogy az igazságszolgáltatás a hatalom játékszere legyen!.....

És ahogy Churchill mondta: We shall never surrender! (Soha nem adjuk fel!)

 *

Találkozó 2018. június 15-én, pénteken 9 óra 30-kor 1027 Budapest, Gyorskocsi u. 25. előtt. A személyi iratait mindenki hozza magával! Előzetes feliratkozás szükséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.