Joomla Free Template by FatCow Hosting

Tusnádfürdő 2018

Lendvai Ildikó MSZPA miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből leginkább azt a tanulságot vontam le, hogy Orbán belenőtt a nadrágjába, viszont kinőtte az országot. Most már a "sarkalatos cél a Kárpát-medence újraépítése", sőt később kiderült, hogy egész Közép-Európáé. Ezt még értettem, hiszen az újraépítés úgy kezdődik, hogy ami ott van a telken, azt le kell rombolni. Most itt tartunk. Az már rejtélyesebben hangzott, hogy "véget ért a száz év magány korszaka a magyaroknak", az ember óhatatlanul arra gondol, hogy behoztak még valakit a cellába. LENDVAI ILDIKÓ írása.

Abban semmi meglepő nincs, hogy megfújta a kampánykürtöt, az nála mindig kéznél van. Az EP-választás tétje természetesen a bevándorlás és Soros, naná, mi lenne más. Kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy az egész "68-as elit" elmegy a francba, "most mi jövünk", mármint ők, "antikommunista, keresztény elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nemzedék". A prágai tavasznak, Szörényi-Bródynak, Ginsbergnek, egy rakás könyvnek, zenének, a szabadság és az emberi jogok körüli kavarásnak, a háború helyett virág és szerelem- hangulatnak annyi, helyette kultúrából itt van nekünk Németh Szilárd, Semjén és a nemzeti lőtér-program. Illetve 68-ból maradt még Deutsch Tamás fülbevalója, az a divat is akkor kezdődött, szólni kéne neki.

Nem lehet mindig új beszédet kitalálni, volt pár régi poén is. "Régen úgy gondoltuk, Európa a jövőnk, helyette most mi vagyunk Európa jövője". Csak azt nem értem, hogy ebbe hogy illeszkedik a jövendölés: "Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor az Iszlám térhódítása mindent bekebelezett Európában". Európa be lesz kebelezve, az világos, de most akkor mi kebelezünk vagy a muszlimok? Pláne, hogy Oroszország is bezavar, mert "ütközőzónákat fog létrehozni ahogy ezt mindig is tette". Azért remélem, annak kicsit könnyebb lesz, aki már önként jelentkezett a zónába.

Úgy látom, most ott tartunk a nagy étvágyú Kis Gömböc meséjében, hogy a gömböc fel akar falni egy egész regimentet. Csak tudnám, mennyi van még a mese végéig.