Joomla Free Template by FatCow Hosting

A víz életet ment!

Gurmai Zita MSZP képviselő - fotó: Gurmai Zita sajtóA MSZP képviselői jártak közben, hogy megnyissák a közkutakat Nyíradonyban és a visszakössék a vizet a szegény családoknál. (Hőségriadó van!) 2018. augusztus 08-án, 16 -órától az összes kikapcsolt vízórát és a közkutakat is üzembe helyezték. Köszönet az MSZP -nek -, Kunhalmi Ágnesnek, dr. Gurmai Zita országgyűlés képviselőknek és Lévai Katalinnak is.

*

LÁNG JUDIT:

Amikor azt írom, hogy ma is zajlik a holokauszt és népirtással vádolom a roma és nem roma civilszervezeti, vagy politikai vezetőket akkor azt mondják, hogy túlzok. Pedig nem! Holodomor, azaz kiéheztetés folyik, csak nem jutnak el a hírek mindenkihez.
A "vizek országa" vagyunk! És a szegények vízből nem isznak eleget.
Hőségben elzárni a vizet, népirtás! Kerüljenek börtönbe, akik ezt elrendelték!
Megáll az életellenes bűncselekmény Nyíradony szegény lakosaival szemben, a kiskorúak veszélyeztetése - minden tekintetben!
És még ahol ez történik Magyarországon!

*

A Városi Kurir rövidítve leközölte azt a facebook posztot, amit a roma közéletről és a magyarországi cigányok  jelenlegi helyzetéről írtam az augusztus 2-ai roma holokauszt emléknapi rendezvények kapcsán. A linkre kattintva elolvasható.

*

Eredeti facebook poszt

*

Írás a magyarországi cigányok kiéheztetéséről

*

GURMAI ZITA MSZP KÉPVISELŐ ÍRTA:

Ismét van víz Nyíradonyban :-))) Reggel ismét bejelentettem a Rendőrségnek. A polgármester a megkeresésemre válaszolt most.

Van az összefogásnak ereje.

Köszönet mindenkinek, a HVG-nek, 168 órának, Népszavának, a Klubrádiónak, ATV-nek, az M1-nek, képviselőtársamnak, Glonczi Lászlónak a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesülete elnökének aki a problémát jelezte, Kunhalmi Ágnesnek, Lévai Katinak a megyei Nőtagozat vezetőjének, Tatár Csabának.

A víz életet ment.

*

Tisztelt Gurmai Zita!

Köszönöm az aggódást, az aktív közreműködést és az érdeklődést településünk lakosai ügyében.

A vízszolgáltatással kapcsolatosan a mai napon az alábbi tájékoztatást kaptam: " Az Országos Tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó időtartamára, a szolgáltató - előre láthatóan - még a mai napon intézkedik a 21 fogyasztó esetében a vízszolgáltatás helyreállításáról."

A mosodát és a szociális épület többi helyiségét ezidáig is szociális célra használtuk, több esetben mostak ott a családsegítő szolgálat munkatársai rászoruló személyek számára.

Tájékoztatom, hogy megoldódik a lakossági használata is, hiszen nem kevesen fáradozunk ennek és hasonló horderejű problémának az emberi, megnyugtató és szakszerű kezelésén.

Őszintén remélem, hogy a továbbiakban településünk csak jó példával fog a hírekben szerepelni.

Még egyszer megköszönve figyelmét, kívánok Önnek minden jót!

Kondásné Erdei Mária polgármester