Joomla Free Template by FatCow Hosting

A Demokratikus Mozgalmak és Szervezetek első vándorgyűlése

A Demokrata Info szerkesztőségébe a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM) egy értesítést küldött, amelyből kiderül, hogy a Demokratikus Mozgalmak és Szervezetek első vándorgyűlésére 2015. február 21-én kerül sor Szegeden. Sajnos az értesítést szerkesztőségünk késve kapta meg, ily módon nem tudunk helyszíni tudósítással szolgálni. Azonban, mivel a hírt érdekesnek találtuk, ezért a DEMOSZ felhívását közöljük.A Demokrata Info szerkesztőségébe a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM) egy értesítést küldött, amelyből kiderül, hogy a Demokratikus Mozgalmak és Szervezetek első vándorgyűlésére 2015. február 21-én kerül sor Szegeden. Sajnos az értesítést szerkesztőségünk késve kapta meg, ily módon nem tudunk helyszíni tudósítással szolgálni. Azonban, mivel a hírt érdekesnek találtuk, ezért a DEMOSZ felhívását közöljük.

 

A DEMOSZ (Demokratikus Mozgalmak és Szervezetek) a Magyarországon vagy külföldön működő magyar civil, demokrata aktivista csoportok és szervezetek együttműködési fóruma, amely országszerte megszervezett vándorgyűléseken és on-line platformokon teremti meg a csoportok együttműködését, hatékony munkáját.

A DEMOSZ vándorgyűlését azzal a szándékkal hívjuk életre, hogy folyamatos eszmecserét indítsunk el a Magyarországon, Európában és azon kívüli országokban működő magyar civil kezdeményezések, aktivista csoportok és szervezetek között, amelyek a köztársaság és demokrácia magyarországi megújításáért dolgoznak, a közélet és politika pártokon túlmutató, alternatív formáit képviselik. Minél több ember bevonásával, egymást megismerve, közös célokért összefogva, átlátható és elszámoltatható módon kívánunk együttműködni az ország érdekében.

Célunk, hogy a már elvégzett munkánk tapasztalatai és további ötletek egyesítésével fokozzuk a magyar állampolgárok közéleti aktivitását, felelősségvállalását, a helyi és országos ügyek iránti elkötelezettségét. Együttműködésünk és szakpolitikai munkánk, az általunk képviselt politikai kultúra eredményeként, a magyar állampolgárok szemléletváltozásán keresztül az egész ország javát szolgáló új, szabad és aktív részvételre épülő demokratikus berendezkedést teremtsünk meg. A szemléletváltozás egyúttal azt is jelenti, hogy szakítani kívánunk a jelenlegi politikai gyakorlat vezérelvűségével és központosított hierarchiájával, a vezető pártok megosztásra játszó stratégiájával, a közügyektől független versengéssel.

A DEMOSZ munkájában résztvevő szervezetek megtartják önállóságukat, a közös célok érdekében koordinálják tevékenységüket és segítik egymást. Várunk közösségünkbe minden olyan demokratikus és önszerveződő csoportot, amely aktív szerepet vállal az ország politikai és társadalmi rendszerének részvételi demokrácián alapuló megújításában.

A DEMOSZ első vándorgyűlésére 2015. február 21-én kerül sor Szegeden.
A házigazda a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM)
Alkossuk meg együtt!