Joomla Free Template by FatCow Hosting

Metró off

Publicistánk véleménye: Jaj, olyan szépet láttam hazafelé jövet a múltkor!Publicistánk véleménye: Jaj, olyan szépet láttam hazafelé jövet a múltkor!

 

Azért, hogy ne kelljen metrójegyet vennem, meg egyébként is szeretek gyalogolni, a Dózsa György úton szálltam le a troliról és a Kassák Lajos utcán sétáltam le a Honvéd kórházhoz. Onnan már van villamos. Szóval, végig mentem ezen a nagyon hosszú utcán. Késő ősz volt, sötétedett, a lámpafényben szitált a köd, sehol egy teremtett lélek, senki, de senki.
És képzeld, a Kassák és a Csángó utca sarkán, egy ló meg egy póniló állt kikötve, mindkettő fölkantározva, fölnyergezve. Hát, annyira gyönyörű volt, hogy az nem igaz! Sehol egy ember csak a két lovacska fújta a párát a régi ház sarkán, ahol a panelerdő kezdődik. Szürreális kép. Arra gondoltam, hogy a századfordulón egy autó jelentett ilyen különlegességet az utcán, most meg egy ló. A járdán álltak, egymás mellet. Az egyiknek erre nézett a feje, a másik arra. Nagyon aranyos volt. Megérte gyalog jönni.

Láng Judit