Joomla Free Template by FatCow Hosting

Erdő Péter New Yorkban a migrációról beszélt egy vallási tanácskozáson

Erdő Péter bíboros, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke, Magyarország prímása, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke New York-i tartózkodása alkalmával részt vett a New York-i székhelyű Appeal of Conscience Foundation (A Lelkiismeret Hívószava Alapítvány), vallási rendezvényén. Tudósítónk jelenti.Erdő Péter bíboros, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke, Magyarország prímása, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke New York-i tartózkodása alkalmával részt vett a New York-i székhelyű Appeal of Conscience Foundation (A Lelkiismeret Hívószava Alapítvány), vallási rendezvényén. Tudósítónk jelenti.

A Lelkiismeret Hívószava Alapítvány (ACF) elsősorban a vallásszabadsággal, az emberi jogokkal és a tolerancia kérdéseivel foglalkozik. Az alapítvány 1965-ös alapítása óta fontosnak tartja a jó kapcsolatokat a magyar vallási közösségekkel, és világszerte támogatja vallási vezetők kölcsönös látogatását.

A New York-i Minskoff Kulturális Központban, az ACF által szervezett tanácskozás kiemelt témái a migráció és a vallási kisebbségek, elsősorban a keresztények üldözésének kérdései voltak.

Az eseményen résztvevő Erdő Péter bíborost Arthur Schneier rabbi, az ACF elnöke és Timothy Dolan New York érseke köszöntötték.

Timothy Dolan bíboros hangsúlyozta, hogy “Üdvözlöm fivéremet, Erdő Péter bíborost, a Lelkiismeret Hívószava Alapítvány vallásközi asztalánál. Ő a katolikus egyház egyik legnagyobb tiszteletű bíborosa, akit Ferenc pápa nevezett ki vezető pozícióra a most októberben megtartandó püspöki szinódusra”

A tanácskozás kiemelt témájának megtárgyalásakor Erdő Péter hangsúlyozta, hogy „Európának ma a migráció különleges hullámának kihívásával kell szembenéznie” .

Arthur Schneier rabbi, az ACF elnöke pedig kiemelte, hogy „elsöprő a szabadságot és biztonságot kereső migránsok áradata, amelyre elsőrendű fontossággal bír egy, a vallási vezetők kollektív humanitárus hozzájárulásával megfogalmazott egységes európai válasz.”

Mindezekhez Arthur Schneier rabbi hozzátette, hogy „A Lelkiismeret Hívószava Alapítvány nagyra értékeli Erdő Péter bíborosnak és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának a támogatását, amelyet ahhoz a kezdeményezésünkhöz nyújtanak, amelynek célja a vallási kisebbségek, különösen a keresztények üldözésének meggátolása”.

Az ACF rendezvénye alkalmával rendezett ebéden részt vett Khajag Barsamian, az örmény egyház érseke, az ACF elnökhelyettese, Bernardito Auza érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője, Robert Rimbo evangélikus püspök, Talib Abdur-Rashid, az Iszlám Testvériség Mecset imámja, valamint Carolyn Maloney, az amerikai kongresszus New York-i demokrata képviselője és George Pataki, New York állam volt kormányzója, republikánus elnökjelölt-aspiráns.Az ACF rendezvénye alkalmával rendezett ebéden részt vett Khajag Barsamian, az örmény egyház érseke, az ACF elnökhelyettese, Bernardito Auza érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője, Robert Rimbo evangélikus püspök, Talib Abdur-Rashid, az Iszlám Testvériség Mecset imámja, valamint Carolyn Maloney, az amerikai kongresszus New York-i demokrata képviselője és George Pataki, New York állam volt kormányzója, republikánus elnökjelölt-aspiráns.

 

 

Forrás: ACF sajtónyilatkozat / WBPI / bar-ta