Joomla Free Template by FatCow Hosting

A DK nyílt levélben fordul az Európai Néppárt elnökéhez és frakcióvezetőjéhez a Hóman szobor ügyében

Niedermüller Péter európai parlamenti képviselő, a DK alelnöke sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy a DK nyílt levélben fordul az Európai Néppárt elnökéhez és frakcióvezetőjéhez a Hóman szobor ügyében.Niedermüller Péter európai parlamenti képviselő, a DK alelnöke sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy a DK nyílt levélben fordul az Európai Néppárt elnökéhez és frakcióvezetőjéhez a Hóman szobor ügyében.

Niedermüller Péter szerint "egyre tagad az a nemzetközi botrány, amit a székesfehérvári Hóman szobor felállításának terve okoz. Ez nem véletlen. Elfogadhatatlan az a kormánypárti szándék, hogy egy nyíltan antiszemita politikusnak köztéri szobrot állítsanak."

Niedermüller Péter ennek a kijelentésének indoklásául hozzátette, hogy "Hóman Bálint volt az a politikus, aki vaskézzel törte le az oktatás autonómiáját, aki egyik kezdeményezője és élharcosa volt a zsidótörvényeknek, és aki az utolsó pillanatig, a nyilas parlamentben is kitartott a barbár zsidóellenesség mellett. Az a harcos antiszemita kap most szobrot, akinek a zsidók befogadását elutasító retorikája feltűnően emlékeztetett a jelenlegi kormány menekültellenes uszítására.

S hogy ez nem véletlen azt az is mutatja, hogy a nyíltan zsidózó szentgotthárdi fideszes polgármester is még mindig a helyén lehet. A kormánypárt és a Jobbik közötti különbség mára már szinte teljesen elmosódott."

A Demokratikus Koalíció szerint a közvetetten sokszázezer magyar polgár meggyilkolásában bűnrészes antiszemita nem kaphat szobrot Magyarországon. Ez az áldozatok emlékének durva meggyalázása lenne.

Niedermüller Péter azt nyilatkozta, hogy "nyílt levélben fordulok az Európai Néppárt elnökéhez és frakcióvezetőjéhez, hogy tisztázzam, van-e helye az ilyen nézeteket eltűrő pártnak egy demokratikus európai pártcsaládban."

Forrás: DK