Joomla Free Template by FatCow Hosting

Magyarország: Európa leggyengébb gazdasági teljesítménye

Molnár Csaba a Demokratikus Koalició ügyvezető alelnöke értékelte az Eurostat negyedéves adatait és ennek alapján kijelentette, hogy "Az Orbán-kormányé Európa leggyengébb gazdasági teljesítménye"Molnár Csaba a Demokratikus Koalició ügyvezető alelnöke értékelte az Eurostat negyedéves adatait és ennek alapján kijelentette, hogy "Az Orbán-kormányé Európa leggyengébb gazdasági teljesítménye"

Molnár Csaba értékelése szerint "az Eurostat negyedéves adataiból derült ki, hogy a magyar gazdasági teljesítmény egész Európában a leggyengébb. A Fidesz által ünnepelt unortodox gazdaságpolitika Európa sereghajtójává tette hazánkat, még a sokszor lesajnált Görögország is vastagon megelőzte Magyarországot."

Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy "a „magyar reformok” tehát csak a plakátokon működnek, Orbán Viktor és kormánya látványos kudarcot szenvedett. Ahhoz képest, hogy Magyarország az egyik legnagyobb haszonélvezője az EU-s forrásoknak és a magyarok fizetik a legmagasabb adókat Európában, bűvészmutatványnak is beillene, hogy gazdasági növekedésben Európa leggyengébbjei lettünk. Az elmúlt 6 év korrupción alapuló „kormányzása” és Matolcsy György dilettáns gazdaságpolitikai fantasztikuma ezzel meg is mutatta, hogy mire elég valójában az Orbán-kormány teljesítménye: Európa legutolsó helyére."

"A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktornak szembe kell néznie a ténnyel: a „magyar reformok” megbuktak. A DK szerint addig, amíg az Orbán-kormány irányítja Magyarországot, kilátás sincs a gazdasági fellendülésre. Ide vezetett a jogállam lebontása, a befektetők elüldözése, a forint gyengítése és az EU-s fejlesztési pénzek ellopása." - hangsúlyozta értékelésében Molnár Csaba.

Forrás: DK sajtónyilatkozat