Joomla Free Template by FatCow Hosting

Az állami költségvetésben nincs több pénz

Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke a költségvetésről nyilatkozott az InfoRádiónak. Lapszemle rovatunkban ebből a nyilatkozatból idézünk.

 

„Magyarországon ma mindenkinek szembe kell néznie azzal, hogy az állami költségvetésben nincs több pénz" – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László hozzátette: A 2011-es zárszámadás egyik legkritikusabb pontja az uniós pénzek felhasználása körül található.

"A kormányzat gazdaságpolitikája szerint az egyes alrendszereknek önmagukban egyensúlyban kell lenniük, ez pedig olyan fordulat, ami rendet tesz és világossá teszi, hogy nincs több pénz "– mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Állami Számvevőszék elnöke.
Domokos László kiemelte: "mindenkinek szembe kell néznie azzal, hogy nincs több pénze az országnak. Sem hiteleket nem lehet felvenni, sem újabb adókat kivetni, sőt, még a korábbi kölcsönöket is vissza kell fizetni" – tette hozzá.

"A közpénzeket nem elkölteni, hanem befektetni kell, vagyis a felhasználásukhoz világos, mérhető, előre megszabott eredménykövetelményt kell támasztani, amellyel később az egyszemélyi felelősség is jobban beazonosítható" – fejtette ki.

Domokos László szerint át kell térni az eredményszemléletű számvitelre, mert ez feltételezi a világos költséghely-elszámolást. Az Állami Számvevőszék elnöke közölte: "a 2011-es zárszámadás egyik legkritikusabb pontja az uniós pénzek felhasználása körül található. Félő, hogy Magyarország nem tudja maradéktalanul lehívni a rendelkezésére álló uniós támogatásokat – tette hozzá.

Forrás: Inforádió / eGov Hírlevél