Joomla Free Template by FatCow Hosting

Szabálysértő, mégis megjelent az OS-ben a Jobbik felhívása

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) az elmúlt héten nyilatkozatot adott közre, amelyben elítéli, hogy az MTI közzétette a Jobbik parlamenti frakciójának közleményét. (Az MTI-ben átvette a hatalmat a szélsőjobb?) Ezzel kapcsolatosan a MUOSZ megkereste az MTVA-t, de onnan válasz nem érkezett. A MÚOSZ lapja, az eMasa ezzel kapcsolatosan megjelentette véleményét.

 „A szélsőjobbot erősíti a Magyar Távirati Iroda", amikor saját szabályát megsértve március 1-jén közreadta a Jobbik parlamenti frakciójának közleményét, amelyben a párt lakossági fórumára mozgósít – írja közleményében a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) vezetője. Az MTVA nem reagált az eMaSa érdeklődésére.

2013. március 1-jén jelent meg az MTI Országos Sajtószolgálatának (MTI OS) hírei közt „A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye”, amelyben Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő lakossági fórumára toboroztak hallgatóságot. Ahogy a közleményben írták: „elég volt az állandó magyarellenes uszításból és gyűlölködésből! Álljunk ki együtt Magyarországért, az igazságért, legyünk ott minél többen a Jobbik rendezvényén!”.

Az MTI OS Szabályzatának 12./9. pontja szerint „a kiadásra szánt, magyar nyelven megfogalmazott anyag (…) nem mozgósíthat tüntetésre, nyilvános rendezvényre, adománygyűjtésre, bojkottra”. A Jobbik közleménye ennek ellenére megjelent, és az MTI OS oldalán azóta is olvasható – hívta fel a figyelmet közleményében Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) vezetője. „A MEASZ a legkeményebben elítéli az eset kapcsán megmutatkozó MTI-s sajtópolitikát, és a haza humanista önvédelme érdekében véleményét a hazai és a nemzetközi nyilvánosság elé tárja” – írja Hanti Vilmos.

Az eMasa március 4-én kora délután levélben kérdezte meg az MTVA sajtófőnökét, hogy milyen megfontolásból jelentették meg a szabálysértés ellenére a közleményt, azonban az azóta eltelt két napban semmilyen választ nem kaptunk.

 

Forrás MÚOSZ / eMaSa