Joomla Free Template by FatCow Hosting

DK szerint korrupció földön, vízen, levegőben

Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció alelnöke, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagja sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy "Pintér Sándorhoz fordulunk a túlárazott helikopterek miatt!"Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció alelnöke, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagja sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy "Pintér Sándorhoz fordulunk a túlárazott helikopterek miatt!"

Vadai Ágnes hangsúlyozta, hogy "sajtóhírek szerint közbeszerzés nélkül vett a Belügyminisztérium 5 darab tizenöt éves helikoptert egy cseh cégtől. A belügy 13,6 millió eurót, azaz nagyjából 4 milliárd forintot fizetett ki a gépekért, háromszor annyit, mint amennyiért a cseh cég korábban megvásárolta őket Baden-Württembergben.

A Belügyminisztérium tehát egy felcsúti stadionnyi pénzt áldozott 5 olyan 15 éves helikopterre, amelyet harmadennyiért is beszerezhetett volna. Arról már nem is beszélve, hogy ugyanennyi pénzért mennyivel újabb és milyen felszereltségű gépeket lehetett volna venni. A közbeszerzés nélküli rekord-drága helikoptervásárlás kísértetiesen hasonlít az első Orbán-kormány korrupciógyanús Gripen-beszerzésére. Akkor is és most is egy magáncég járt jól a magyar állam kárára, holott mindkét kiadásnak az emberek és az ország biztonságát kellett volna szolgálnia. Úgy tűnik, hogy nincs az a cél, amely megakadályozhatná az orbáni korrupció földön, vízen, levegőben való terjedését."

"A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja: mi indokolta a helikopterek háromszoros áron történő megvásárlását. A DK szerint szégyen, hogy még az ország biztonságát érintő kiadásoknál is felmerülhet a korrupció gyanúja." - írta közleményében Vadai Ágnes.

Forrás: DK sajtó