Joomla Free Template by FatCow Hosting

Az Együtt szerint: Az álszenten bölcselkedő Orbán Tusnádfürdőn is Európa ellen hangolt - A DK is hasonló véleményen van

Az Együtt sajtónyilatkozatában Orbán Viktor Tusnádfürdői szereplésével kapcsolatosan azt hangsúlyozza, hogy "a jogállamot és az európai értékeket eláruló Orbán Viktor álszenten Európáért aggódik, miközben Putyin trolljaként éppen ő próbálja gyengíteni az Európai Unió világpolitikában betöltött szerepét."Az Együtt sajtónyilatkozatában Orbán Viktor Tusnádfürdői szereplésével kapcsolatosan azt hangsúlyozza, hogy "a jogállamot és az európai értékeket eláruló Orbán Viktor álszenten Európáért aggódik, miközben Putyin trolljaként éppen ő próbálja gyengíteni az Európai Unió világpolitikában betöltött szerepét." A hír frissítve: A DK szerint Orbán hadat üzent Európának és a magyaroknak!

 

 

Az Együtt sajtónyilatkozata kiemeli, hogy "Orbán Viktor Magyarország leggazdagabb embereként árusítja ki hazánk jövőjét Oroszországnak és az illiberalizmusnak, miközben ő generációkra előre biztosította családja jólétét. Az Együtt küzd Európáért, az Orbán utáni történelmi igazságtételért és kárpótlásért."

Az Együtt fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy "Orbán Viktor a mai napon végérvényesen a '80-as évekbeli állampárt gyáva, az idők szavát ostobán nem értő vezetőinek szerepébe süppedt. Tusnádfürdőn ma egy álszent, korrupt, a felelősségteljes európai politikától rettegő keleti despotát hallhattunk beszélni, aki megfáradtságát és a jogállam elárulását balkáni macsóskodásával próbálja leplezni:

  • Éppen a legfőbb kirekesztő vádolja Európát kirekesztéssel.
  • A tisztességes élet európai ígéretét félti, miközben Putyin trolljaként éppen ő ássa alá az európai életet és értékeket, és kormányzása miatt százezrek hagyják el Nyugat-Európa felé a reményvesztett Magyarországot.
  • Nyugati demokráciaválságról beszél, miközben éppen ő vallotta be korábban, hogy illiberális demokráciát épít Magyarországon.
  • A globális világban súlytalan Európáról beszél a putyini Oroszország globális súlyának kiemelése mellett, miközben félelemkeltésével éppen ő próbálja aláásni az európai egységet.
  • Az európai titkosszolgálatok megerősítéséről beszél, miközben éppen ő ad Magyarországon szabad utat az orosz titkosszolgálatoknak."

Az Együtt politikusai úgy látják, hogy "Magyarország leggazdagabb embere, korrupt miniszterelnöke könnyen hergel Európa ellen: míg a magyarok többsége csakis az Európai Uniótól remélhet nyugati életet és fejlődést, addig Orbán Viktor már több generációra előre bebiztosította a magyaroktól ellopott milliárdokból gyermekeinek jövőjét, családjának jólétét.

Míg a magyarok többségének egy Európától elzárt, Putyin gyarmatává silányított Magyarországon csakis kilátástalanságban, elnyomásban és a jövőt felélő korrupcióban lehet része, addig Orbán Viktor lopott pénzekből fizetett svájci magániskolákban biztosítja gyermekei jövőjét. Orbán Viktort Európa legfeljebb addig érdekli, amíg Mészáros Lőrincen, Garancsi Istvánon, Habony Árpádon, Andy Vajnán keresztül ellophatja az onnan érkező fejlesztési pénzeket."

"Az Együtt sem Tusványoson, sem a magyar parlamentben, sem a kvóta-referendumnak hazudott Európa-ellenes népszavazáson nem fogja eljátszani Orbán udvari ellenzékét: küzdünk a tisztességes, a kisurak önkényét felszámoló európai Magyarországért, és bojkottal kampányolunk.

Józan középutas, de bátor ellenzéki politikánkkal küzdünk Orbán Viktor önkényének megdöntéséért, a Fidesz áruló kormányzása után Magyarországnak járó történelmi igazságtételért és kárpótlásért: az igazságszolgáltatás előtt kell felelniük mindazoknak, akik ezt a korrupt, a magyar jogállamiságot eláruló rendszert megteremtették és kiszolgálják; Orbán Viktor legszűkebb környezetének közpénz-milliárdokból lett vagyonát pedig államosítással adjuk vissza jogos tulajdonosának, Magyarországnak." -tették hozzá az Együtt sajtónyilatkozatában.

 

A DK szerint Orbán hadat üzent Európának és a magyaroknak

Gréczy Zsolt a DK szóvivője ismertette a sajtóval a Demokratikus Koalíció álláspontját.  

Gréczy Zsolt szerint "Orbán Viktor mai tusványosi beszédében a hazudozás keveredett a szánalmas magamutogatással. Orbán egyszerre hablatyolt arról, hogy az Európai Uniónak vége, és hogy ha hagynák, akkor meg lehetne reformálni, holott ez a két álláspont üti egymást."

"Orbán teljesen együgyű lett, semmi másról nem hajlandó beszélni, mint félelemről, menekültekről, az EU állítólagos válságáról. Az Unió legrosszabbul teljesítő gazdaságának kormányfője oktatja ki a mellettünk fejlettségben elrohanó nemzeteket, miközben abból tartja fenn a hatalmát, hogy az ő pénzüket lopja. Nem vesz tudomást arról, hogy a magyar fiatalok százezer szám menekülnek el diktatúrája elől, történetesen Nyugat-Európába, amely Orbán szerint elvesztette jelentőségét."  - fogalmazta meg Gréczy Zsolt a DK véleményét.

Gréczy Zsolt szerint "Ez a beszéd megerősítette a DK álláspontját, hogy Orbán ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ez a beszéd hadüzenet az európai közösségnek és szabadságra, demokráciára, jólétre váró magyaroknak. Egy mély politikai, gazdasági, szociális, kulturális válságba süllyedt ország miniszterelnöke ma még tovább sodortatta hazáját a szakadék felé. Magyarország elemi érdeke minél gyorsabb bukása és elszámoltatása."

 


Budapest, 2016. július 23.

Forrás: Az Együtt és a DK sajtónyilatkozatai