Joomla Free Template by FatCow Hosting

Egységes Európát! Orbán Viktor egyetért miniszterével?

Kerék-Bárczy Szabolcs a DK elnökségi tagja sajtónyilatkozatban reagált Varga Mihály azon közlésére, miszerint "néhány éven belül bevezethetjük az eurót." Varga Mihály egységes európai pénz- és költségvetési politikát tart kívánatosnak. Kerék-Bárczy Szabolcs szerint "Ezzel Varga nem követel mást, mint azt, hogy Magyarország és az Unió többi állama mondjon le szuverenitásának még több eleméről, vagyis a tagországok költségvetési és monetáris politikájáról Brüsszelben döntsenek."Kerék-Bárczy Szabolcs a DK elnökségi tagja sajtónyilatkozatban reagált Varga Mihály azon közlésére, miszerint "néhány éven belül bevezethetjük az eurót." Varga Mihály egységes európai pénz- és költségvetési politikát tart kívánatosnak. Kerék-Bárczy Szabolcs szerint "Ezzel Varga nem követel mást, mint azt, hogy Magyarország és az Unió többi állama mondjon le szuverenitásának még több eleméről, vagyis a tagországok költségvetési és monetáris politikájáról Brüsszelben döntsenek." A hír frissült az MSZP véleményével: A Fidesz nem az eurót akarja bevezetni, hanem Magyarországot akarja kivezetni..."

A DK felszólítja a Fideszt és Orbán Viktort, hogy "öntsön tiszta vizet a pohárba: egyetért-e Varga Mihállyal és az általa bejelentett fideszes politikai fordulattal, vagy folytatja az értelmetlen és becstelen harcát az EU, vagyis Magyarország és a magyar polgárok ellen?"

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint a DK meggyőződése, hogy "Magyarország jólétét és stabilitását csak az európai közösség tagjaként biztosíthatja. Ehhez Európai Egyesült Államokra van szükség. Örülünk, hogy Varga Mihály megvilágosodott, szembefordult eddigi nézeteivel, és magáévá tette azt, amit a DK mindig is képviselt: nemzeti érdekeinket leginkább a közös európai valuta bevezetésével, egységes pénz- és költségvetési politikával képviselhetjük."

"Amennyiben Orbán és pártja egyetért miniszterével, azonnal le kell állítania az EU elleni gyűlöletkampányát. A Fidesznek el kell állnia az októberi népszavazástól is, mert azzal elindítaná hazánk kivezetését az Európai Unióból. Magyarország számára az EU jelenti a jólétet és a békét. Minden más, így a népszavazás is hanyatláshoz, pusztuláshoz vezet." - tette hozzá Kerék-Bárczy Szabolcs.

 

A Fidesz nem az eurót akarja bevezetni, hanem Magyarországot akarja kivezetni

Az MSZP is reagált Varga Mihály euróval kapcsolatos újabb nyilatkozatára

Az MSZP szerint: "Varga Mihály pár napon belül már a második ellentmondásos nyilatkozatot tette. Először a negyedmillió vendégmunkás magyarországi betelepítéséről, most pedig az európai fizetőeszköz bevezetéséről mondott saját magának ellent. A miniszter mai szavai azonban megerősítik, hogy a Fidesz nem az eurót akarja bevezetni, hanem Magyarországot akarja kivezetni az Európai Unióból."

"A brutális elvándorlás és munkaerőhiány oka, hogy Európában a magyarok kapják a legkevesebb fizetést a munkájuk után. Mindegy, hogy a keveset forintban vagy euróban kapják. A munkaerőhiányt és bérhiányt a Fidesz úgy akarja kezelni, hogy kivezeti az országot az unióból, hogy aki külföldre menne, az ne tudjon, aki pedig kint van, az hazajön. Így a több százezer hazatérő magyar vendégmunkás okozta munkaerőpiaci túlkínálat még nyomottabb béreket eredményezne." - olvasható az MSZP sajtóközleményében.

Az MSZP közleménye hangsúlyozza, hogy "a valódi kétharmad azonban ma Magyarország uniós tagsága mellett van. Ezért mondjuk azt, hogy legyen október 2. a Szabad Európa Napja, mert aki otthon marad, a maradásra szavaz."

Forrás: DK és MSZP sajtónyilatkozatai