Joomla Free Template by FatCow Hosting

Menekülnek a fiatalok az országból

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalició alelnöke, EP-képviselő, sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a "DK újra jövőképet adna a fiataloknak"Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalició alelnöke, EP-képviselő, sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a "DK újra jövőképet adna a fiataloknak"

Niedermüller Péter szerint "Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere azt mondta a friss, 2016-os Magyar Ifjúság Kutatás kapcsán, hogy egy „derűlátó, optimista, vagány nemzedék válik épp felnőtté”. Azt javasoljuk Balog miniszternek, hogy ne beszéljen úgy valamiről, hogy nem olvasta el."

Niedermüller Péter a kutatásról szólva kiemelte, hogy "a kutatás szerint a magyar fiatalok jobban félnek az elszegényedéstől, mint eddig bármikor, harmaduk mindenképpen külföldre fog menni. A felmérésből kiderül, hogy leginkább azok akarnak gyermek vállalni, akik külföldre mennek, továbbá hatszor annyian mennek el az országból politikai okokból, mint 4 éve."

"A Demokratikus Koalíció szerint csak egy szabad, demokratikus, élhető Magyarország tarthatná itthon és csábíthatná haza a fiataljait. A DK szerint Orbán bukása után újra fel kell építeni a fiatalok jövőképét, amit a Fidesz az elmúlt években széttört." - állítja Niedermüller Péter.

"A DK 2018 után adókedvezménnyel támogatná, hogy a most még külföldön dolgozó fiatalok saját, itthoni vállalkozásba kezdjenek. A DK továbbá szociális lakásügynökséget hozna létre azoknak, akik nem tudják megfizetni a mai albérletárakat. A DK azt is biztosítaná, hogy minden tanulmányait befejezett fiatal egyből álláshoz vagy gyakornoki helyhez jusson." - tette hozzá Niedermüller Péter.


Forrás: DK sajtónyilatkozat