Joomla Free Template by FatCow Hosting

Romokban az oktatás

Niedermüller Péter, a DK alelnöke sajtónyilatkozatában jelentette ki, hogy "Romokban az oktatás, csak az államtitkár elégedett"Niedermüller Péter, a DK alelnöke sajtónyilatkozatában jelentette ki, hogy "Romokban az oktatás, csak az államtitkár elégedett"

Niedermüller Péter hangsúlyozta, hogy "bár Palkovics államtitkár szerint a kormány által az oktatásban kijelölt irány vitathatatlanul helyes, úgy tűnik, erről csak a diákokat és a pedagógusokat felejtették el értesíteni. Ők ugyanis vitatják."

Niedermüller Péter  szerint "az év elején még a fiatalok 34%-a volt elégedett a magyar oktatási rendszerrel, ez az arány mostanra 25% alá süllyedt. A diákoknak a fővárosban is csak kevesebb, mint fele nyilatkozott pozitívan, vidéken pedig ez az arány 15%. A fiatalok fele szerint ez elmúlt évben nehezebbé vált a továbbtanulás."

Niedermüller Péter  kiemelte, hogy "kétségbe ejtő a tanárhiány. A tanárok nyugdíjba mennek,utánpótlás alig van, a visszafoglalkoztatás a nehézkes szabályozás miatt csaknem lehetetlen. Hiány van gyógypedagógusból, nyelv- és informatika tanárból, a természettudományos tárgyak oktatóiból, a helyettesítések során magyartanár kénytelen fizikaórát, történelemtanár angolórát tartani – „természetesen” fizetetlen túlórában."

Niedermüller Péter hangsúlyozta "a Demokratikus Koalíció a kormányváltást követően a Sokak Magyarországa programnak megfelelő hosszú távú intézkedésekkel, a pedagógusok és tantestületek szabadságának helyreállításával, a tanulók túlterheltségének csökkentésével, az oktatás lényegesen bőkezűbb finanszírozásával lesz úrrá a problémán."

 

Forrás: DK sajtónyilatkozat (2017.09.25.)