Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ki kap pénzt kultúrára?

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja sajtónyilatkozata szerint "miközben Lezsák, valamint a családi alapítványa által üzemeltetett alapítvány számolatlanul kapja a pénzt a Lakitelki Népfőiskolára, addig a többi népfőiskolát szinte teljesen ellehetetlenítették. Az Együtt kormányváltás után garantálni fogja a népfőiskolák pártfüggetlen finanszírozását."Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja sajtónyilatkozata szerint "miközben Lezsák, valamint a családi alapítványa által üzemeltetett alapítvány számolatlanul kapja a pénzt a Lakitelki Népfőiskolára, addig a többi népfőiskolát szinte teljesen ellehetetlenítették. Az Együtt kormányváltás után garantálni fogja a népfőiskolák pártfüggetlen finanszírozását."

Szabó Szabolcs sajtónyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy "a korábban kalkulált tízszeresét, 15 milliárd forint közpénzt kap a Lezsák Sándorhoz köthető lakitelki Hungarikum Park. Ebből építenének oda wellness hotelt, lovardát, sportcsarnokot, gyógyfürdőt és kempinget is 2020-ig."

Szabó Szabolcs szerint miközben Lezsák, valamint a családi alapítványa által üzemeltetett alapítvány számolatlanul kapja a pénzt a Lakitelki Népfőiskolára, addig a többi népfőiskolát szinte teljesen ellehetetlenítették.

Szabó Szabolcs sajtónyilatkozata szerint "Lezsák pár hónapja egy Kulturális bizottsági ülésen ki is fejtette, hogy ez teljesen rendben van, mert 2010 előtt az ő családi alapítványa nem kapott állami pénzt, és ezt most kompenzálni kell. Mindezt elképedve hallgatták a többi népfőiskola képviselői, akik évek óta fillérekből próbálnak fennmaradni, de érdemi tevékenységet egyre kevésbé tudnak végezni, hiszen nincs pénzük semmire."

Az Együtt támogatja a népfőiskolai rendszert. A kulturális terület alulfinanszírozottsága az elmúlt évtizedekben szinte folyamatos feszültséget okozott, és még azt a kevés pénzt is saját maguknak osztogatják a fideszesek. Szabó Szabolcs kijelentette "Kormányváltás után garantálni fogjuk a pártfüggetlen finanszírozást."

Budapest, 2017. szeptember 29.

Forrás: Együtt sajtóközlemény