Joomla Free Template by FatCow Hosting

A Roma Büszkeség Napjára!

Az MSZP közleményt bocsátott ki a Roma Büszkeség Napja alkalmából, amelyben hangsúlyozták, hogy "a nemzet értékeit őrizni, megbecsülni kell. Ha egy kormányzat kirekesztésre, megbélyegzésre, gyűlöletre építve elrejti, eltitkolja ezeket az értékeket, hogy egy romló, hanyatló világot építve próbálja védeni hatalmát, és a nemzetből ki akarja zárni mindazokat, akik magyarságuk mellett más identitást is magukénak éreznek, akkor a romáknak nem marad más, mint latba vetni elvehetetlen erényüket: a bátorságot."Az MSZP közleményt bocsátott ki a Roma Büszkeség Napja alkalmából, amelyben hangsúlyozták, hogy "a nemzet értékeit őrizni, megbecsülni kell. Ha egy kormányzat kirekesztésre, megbélyegzésre, gyűlöletre építve elrejti, eltitkolja ezeket az értékeket, hogy egy romló, hanyatló világot építve próbálja védeni hatalmát, és a nemzetből ki akarja zárni mindazokat, akik magyarságuk mellett más identitást is magukénak éreznek, akkor a romáknak nem marad más, mint latba vetni elvehetetlen erényüket: a bátorságot."

A közlemény kiemeli, hogy "ma bátornak kell lenni ahhoz, hogy ki merjük mondani őszintén a véleményünket, hogy szembe merjünk szállni a zsarnoki rendszer kiszolgálóival. Bátornak kell lenni ahhoz, hogy megbecsülhessük elődeinket, nagyjainkat, és példát mutassunk a jövő nemzedékének. Bátorság kell ahhoz, hogy őszintén és büszkén vállalhassák honfitársaink a származásukat, identitásukat. Aki bátor, az büszke. Büszke mindarra, ami naggyá tesz minket, ami az igaz emberi értékeket szimbolizálja."

A közlemény hangsúlyozta, hogy "az MSZP elkötelezett a romák valós társadalmi integrációja mellett, és mindent elkövet, hogy identitásukat megőrizve büszke és bátor polgárai lehessenek hazánknak. Bátran és büszkén szállunk szembe a kormánnyal, hogy leváltsuk és visszaadjuk egész Magyarországnak a büszkeségét, a hitét, és a bátorságát. Pártunk tagjai ezért vesznek részt ma is – ahogyan minden évben – büszkén és bátran menetelve a Roma Büszkeség Napján."

Forrás: Az MSZP közleménye a Roma Büszkeség Napja alkalmából