Joomla Free Template by FatCow Hosting

Disznóság

Most már nincs olyan véleményformáló értelmiségi, filozófus, zsidó és nem zsidó szakértő, aki ne mondta volna el, mi a véleménye Pócs János fideszes képviselő posztjáról, ahol egy valahonnét kapott fotón a disznóölés áldozatára – bizonyára az ő köreiben vicces kiszólásnak gondolva – az volt írva: „ő volt a soros”.Most már nincs olyan véleményformáló értelmiségi, filozófus, zsidó és nem zsidó szakértő, aki ne mondta volna el, mi a véleménye Pócs János fideszes képviselő posztjáról, ahol egy valahonnét kapott fotón a disznóölés áldozatára – bizonyára az ő köreiben vicces kiszólásnak gondolva – az volt írva: „ő volt a soros”.

Bővebben...

Ébresztő!

Aki nem akarja, hogy hullarablók ólálkodjanak körülötte, az keljen fel, és mutassa meg, hogy él.Aki nem akarja, hogy hullarablók ólálkodjanak körülötte, az keljen fel, és mutassa meg, hogy él.

Bővebben...

Mint kopaszok egy fésűért

illusztrációMinden nap egy új hír, új feltételezés hol a pártok politikai házasságáról, hol válóperéről. Az "együtt vagy külön" elfoglalta a közbeszédet, kisöpörte a tartalmi kérdéseket. Nem vigasz, hogy a párttérkép mozaikosodása nem magyar jelenség.

Bővebben...

Majakovszkijt Putyinnal?

Lendvai Ildikó MSZPLendvai Ildikó levele a Momentum Mozgalomnak, akik akciócsoportjai hétfő hajnalban Budapest több pontján is átragasztották az utcanévtáblákat, visszaállították a kommunista rendszer régi utcaneveit -, mert így várták Vlagyimir Putyint, akit Orbán Viktor hívott meg a budapesti dzsúdó-világbajnokságra. A politikus asszony legutóbb megjelent könyvéről lapunk is hírt adott.

Kedves Momentum, noha nyilván nem a Ti szavazótok vagyok, de rokonszenvezem veletek, és egyetértünk a Putyin-Orbán liezon megítélésében is. Értem, hogy a vissza-szovjetesedésre akartatok rámutatni azzal, hogy "Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen" mottóval gúnyból visszatettétek a Szálin út, a Kun Béla tér, a Marx tér, a Majakovszkij utca, a Felszabadulás tér táblákat. De ez így rossz vicc. Ezek nem egyenszilárd nevek, és nem mind fekete. Most a Marx-vitába bele sem megyek (mehetnék), de Majakovszkijt a putyinizmussal közös nevezőre hozni olyan, mint József Attilát Brezsnyevvel.

Bővebben...

Néhány ünnepi gondolat - a tűzijáték kilenckor fellobbanó fényei előtt

20988940 1720516044923248 3862483762271918850 o

A börtön vagy az átnevelő tábor már csupán a végeredmény. A diktatúrák sem ezzel indítanak, de az előzmények mindenki által jól láthatók: elegáns ügyvédi irodákban készülő törvények, jól szabott öltönyökben udvariaskodó kormányhivatalnokok, mindent – bármit! –megszavazó parlamenti képviselők jelölik ki a börtönhöz vezető utat. A fenyegetőzést és félelemkeltést elvégzik a diktatúra hűséges kutyái. És Magyarországon már mindegyik alkotórészből van elég – ügyvédből, kormányhivatalnokból, kutyából. Egyedül ellenállásból nincs. BRUCK ANDRÁS írása.

Bővebben...

Arthur J. Finkelstein halála

Fotó Székelyhidi Balázs Magyar NemzetSzokatlan az egyetértés itt abban a Facebook-buborékban, amiben mozgok, és ezt a szokatlan egyetértést Arthur J. Finkelstein halálhíre váltotta ki; elmaradnak az obligát mentegetőzések, a "de azért nyugodjék békében" társasági eufemizmusai, a "halottakról vagy jót, vagy semmit" téves kognitív disszonanciája: Finkelstein láthatóan afféle megtestesült gonosz volt a nagyközönség szemében, maga az ősbűn. Ő maga ezt alighanem élvezné: azt mutatja, hogy munkáját sikerrel végezte. Muris, tulajdonképpen. Finkelstein egy végtelenül amorális figura volt, aki a legrégibb, legmegbízhatóbb árucikkekkel kereskedett: a bizalmatlansággal, a gyűlölettel, a frusztrációkkal, a félelmekkel. Hazugságokkal kereskedett, de ezt roppant őszintén tette. Ő maga is egy nagy hazugság volt, egy homoszexuális, liberális zsidó, aki - miként egy vegetáriánus hentes, vagy egy húsimádó vegánétterem-tulajdonos - kiválóan el tudta vonatkoztatni a munkáját a magánéletétől. KONOK PÉTER történész írása.

Bővebben...

RELATIVIZÁLT JELEN - Főhajtás a Roma Holokauszt áldozatainak emlékezetére - 2017

fotó Kiss AnikóKiss Anikó képzőművész a Szociális Csomagküldő Mozgalom (SZOCSOMA) vezetőjének drámai írása a magyarországi cigányok jelenlegi  helyzetéről és kizsigereléséről. A mozgalommal járja a vidéki kistelepüléseket, élelmiszert és adományokat szállít, napi tapasztalata van a cigányok helyi és intézményi elnyomásáról, méltatlan életkörülményeiről. Arról ír, a Roma Holokauszt 73. évfordulóján, hogyan bánnak a többségiek általában a romákkal.  

Bővebben...

Mi épül itt?

Magyarországon évtizedekig a szocializmust építettük. Mivel diktatúra volt, gyakorlatilag mindenki részt vett az építkezésben. Volt aki lelkesen, volt aki csak immel-ámmal, volt aki asszisztált, de azért mindenki építkezett. Ma, amikor azt mondják, hogy demokrácia van, nem maradt abba a szocializmus építése, de ennek a szocializmusnak van egy jelzője: nemzeti. Épül tehát a nemzeti szocializmus, avagy a nemzetiszocializmus.Magyarországon évtizedekig a szocializmust építettük. Mivel diktatúra volt, gyakorlatilag mindenki részt vett az építkezésben. Volt aki lelkesen, volt aki csak immel-ámmal, volt aki asszisztált, de azért mindenki építkezett. Ma, amikor azt mondják, hogy demokrácia van, nem maradt abba a szocializmus építése, de ennek a szocializmusnak van egy jelzője: nemzeti. Épül tehát a nemzeti szocializmus, avagy a nemzetiszocializmus.

Bővebben...

Nyílt levél a versenysportok vezetőinek

fogyatekNyílt levél a versenysportok vezetőinek

Bővebben...

Igazakra emlékeztünk, s a Facebookon megbírálták lapunkat a tudósításért

Igazakra emlékezveSzerkesztőségünket, és lapunk tudósítóját a Facebook oldalán Fekete György nyugalmazott történelemtanár megbírálta a Világ Igazai Díj átadásáról szóló tudósításunk miatt. Azzal vádolt meg bennünket és tudósítónkat, hogy résztvesz a történelem meghamisításában. Szerkesztőségünk úgy látja, hogy a bírálat nem jogos. Indokainkat az alábbiakban részletesen kifejtjük. FRISSÍTÉS: Saját Facebook oldalán Fekete György úr folytatja a vitát, nem ismeri el, hogy bírálata tekintetében olyant kíván meg a Demokrata Infó-tól, hogy olyanról írjon, ami egy eseményen nem történt meg. 

Bővebben...

Az év legcinikusabb mondata: "Soros Hitlertől tanult. Dolgozott neki."

Még csak május van, és máris megszületett az év legcinikusabb mondata: "Soros Hitlertől tanult. Dolgozott neki."Még csak május van, és máris megszületett az év legcinikusabb mondata.

Bővebben...