Joomla Free Template by FatCow Hosting

A Corvinus oktatói és dolgozói egységesen kiállnak az Egyetem egységének megőrzése mellett

A Budapesti Corvinus Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa és az FDSZ illetve az AOKDSZ egyetemi szervezetei közös állásfoglalást adott ki az Egyetem jövőjével kapcsolatosan.A Budapesti Corvinus Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa és az FDSZ illetve az AOKDSZ egyetemi szervezetei közös állásfoglalást adott ki az Egyetem jövőjével kapcsolatosan.

 

 

 

 

A

Budapesti Corvinus Egyetem

Közalkalmazotti Tanácsának és az FDSZ ill. az AOKDSZ egyetemi szervezeteinek
közös állásfoglalása

Tiltakozunk a kormányzat Egyetemünk sorsát illetően évek óta folytatott titkolózása miatt! Az egyeztetés teljes hiánya a napokban oda vezetett, hogy dolgozóink a Budai Campus-szal kapcsolatos, az Egyetemünk egységét is érintő különböző híresztelések alapján teljes bizonytalanságban végzik munkájukat. Az így kialakult megalázó helyzet tűrhetetlen! Ez egyaránt sújtja 1200 dolgozónkat és 14000 hallgatónkat.

Kijelentjük, hogy az Egyetem oktatói és dolgozói egységesen és a leghatározottabban kiállnak az Egyetem egységének megőrzése mellett. Készek vagyunk tiltakozni a szakmai érveket nélkülöző, titokban meghozott kormányzati intézkedések ellen! 

Az Egyetem vezetését felszólítjuk, hogy álljon ki Egyetemünk egysége mellett és csak olyan megállapodást köthet, ami ezt nem sérti!

Az egyetem egységének megőrzésén túl követeljük a Pesti Campus szerkezeti átalakítását célzó tervekről a mindenre kiterjedő tájékoztatást, a teljes transzparenciát, részletes hatástanulmányokat és minden érintett bevonását az egyeztetésekbe!

Az Egyetem egységének megőrzését a hallgatóság is teljes mértékben támogatja. Ők a Budapesti Corvinus Egyetemre jelentkeztek, az oktatásra többségük jelentős pénzt áldozott, amiért itt akarják megkapni diplomájukat.

Fentiek alapján támogatjuk a hallgatói kezdeményezésre létrejött „Együtt a Corvinusért!” petíció követeléseit és a BCE EHÖK 2015. május 20-i, az Egyetem egysége melletti állásfoglalását.

Budapest, 2015. május 21.

 

Dr. Deák Dániel Közalkalmazotti Tanács

Dr. Juhász Zsuzsanna FDSZ BCE

Dr. Nagy Sándor  AOKDSZ