Joomla Free Template by FatCow Hosting

A csökkenő EU-s támogatások miatt idén csökkenhet a magyar gazdaság növekedése

Varju László, a Demokratikus Koalició alelnöke sajtónyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy "a GKI Gazdaságkutató elemzése szerint a csökkenő EU-s támogatások miatt idén drasztikusan csökkenhet a magyar gazdaság növekedése. Az elemzés rámutat, hogy az üzleti szféra alacsony befektetési hajlandósága csak tovább fogja fékezni az EU lélegeztetőgépén vergődő magyar gazdaságot."Varju László, a Demokratikus Koalició alelnöke sajtónyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy "a GKI Gazdaságkutató elemzése szerint a csökkenő EU-s támogatások miatt idén drasztikusan csökkenhet a magyar gazdaság növekedése. Az elemzés rámutat, hogy az üzleti szféra alacsony befektetési hajlandósága csak tovább fogja fékezni az EU lélegeztetőgépén vergődő magyar gazdaságot."

Varju László szerint "az Orbán-kormány 2010 óta mindent megtesz, hogy egyetlen befektető se akarjon Magyarországra jönni. A naponta születő különadók, visszamenőleges terhek és piactorzító intézkedések teljesen kiszámíthatatlanná tették a hazai piacot. Míg a Gyurcsány-kormány alatt a befektetők azért versenyeztek, hogy Magyarországon létesíthessenek munkahelyeket, Orbán bűnszövetkezete már acélsodronnyal sem tudna ide új befektetőket vonszolni. A Gyurcsány-kormány eredményei között a Mercedes kecskeméti üzeme, az Audi fejlesztései, vagy a dunaújvárosi Hankook szerepel, míg a másik oldalon csak elszalasztott lehetőségek tucatjai, legyen szó a más országot választó Land Roverről vagy a BMW-ről."

Varju László kijelentette, hogy "a Demokratikus Koalíció szerint Orbán kiszámíthatatlan és korrupt kormányzása Európa sereghajtójává tette hazánkat."

Forrás: DK sajtónyilartkozat