Joomla Free Template by FatCow Hosting

A bőnyi gyilkosság margójára

A bőnyi gyilkosság margójáraAzt mondják, valaki jócskán bevásárolt SIM-kártyákból. Nem százat vett, nem is ezret, hanem kétszázezret. Azt mondják…

Nem tudom, mennyi a térfogata, avagy súlya ennyi kis picinyke kártyának. Mennyi idő ezt leszámlázni, részletezve a hívó- és IMEI-számokat. Összecsomagolni. Mivel az adott mobilszolgáltató raktárában nem tárolnak ennyit, beszerezni és kiszállíttatni. Valószínűtlenül magas ez a szám.

Szóval azt mondják, hogy terrort fontolgató gondolatok gazdája csak úgy besétált egy mobilszolgáltatóhoz, és minden feltűnés nélkül SIM-kártyákat vásárolt úgy 15 hadosztály számára. Kétségtelenül életszerű feltételezés, akárcsak az, hogy valaki tökéletes gyilkosságot akar elkövetni, ezért bemegy a gyógyszertárba, és élénken érdeklődik a gyorsan felszívódó mérgek után.

Hogy ne történhessék ilyen még egyszer, október 28-án, pénteken a belügyminiszter a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályok szigorítását szorgalmazta az Országgyűlésnek, különös tekintettel a terrorizmus elleni fellépésre és a visszaélések megelőzésére.

Szó mi szó, résen vannak.

Résen voltak, mikor kommandósok rohanták le a BME campusát, ahol egy Luke Skywalker-imitátor játékpisztollyal riogatta a terrorvédelem piros fokozatát.

Résen voltak, mikor a 72 éves nyugdíjast (pizsamában) a sárba fektették, amiért szerzett egy kispuskát – és ezt valahogy kiszimatolták -, hogy alkalomadtán meg tudja védeni a 92 éves édesanyját.

Résen voltak, mikor egy sikeres elfogási bevetésben nemcsak a csalót kerítették kézre, hanem egy TEK-es a felderítő kollégáját lőtte meg combon és hasba (nyilván, hogy tudassák, senki sem kivétel, ha gyanúsnak látszik).

Résen voltak, mikor a nógrádi Jobbágyiban egy őstermelő családot leptek meg egyik este, névtelen bejelentés okán, mely szerint illegális boltot üzemeltetnek és uzsorakamatra adnak hitelbe árut az embereknek. Szigorúan hasra döntötték a háromtagú családot, majd népszámlálást tartottak a fagyasztott csirkék és barackbefőttek fölött.

Résen voltak, mikor 30 kommandós szállított le a vonatról és tepert le egy „körözött terroristát”, mert túl sok útlevél volt nála, aztán kiderült, hogy nem is körözött terrorista, a többi stimmelt.

Résen voltak, mikor „veszélyes terroristacsoportot” tettek ártalmatlanná, szélsőséges nézeteket valló dzsihádistáknak titulálva őket, mely csoport tevékenységénél politikai szálat is véltek felfedezni. Később kiderült, hogy ezek a felvidéki fiatalok csupán hobbi műgyűjtők, haza akarták vinni, amit az erdőben találtak a fémdetektorukkal.

Résen voltak, mikor nem kellett volna. Húsz éven át szemet hunytak, mikor lépni kellett volna. A bőnyi rendőrtiszt életét ki adja vissza? Tudták, hogy ezek vannak, hogy mit gondolnak, hogy szélsőjobboldaliak, náci eszmékkel, hogy orosz nyugdíjas katonák segítettek nekik a kiképzésben, pénz és kapcsolatok álltak rendelkezésre folyamatosan. Nem volt érdekes, honnan?

Tudták, milyen veszélyesek. Tatárszentgyörgynél is felmerült a nevük, 2006-ban, a Kossuth téren is ott voltak. Az elhárítás, majd később a TEK azonban nem volt sehol. (Meglehet, éppen egy Sport-szeletet elcsenőre ugrott megannyi kommandós.)

Tudták, kik ezek, és mit akarnak. A változó kormányok más-más célból tarthatták számon az információt. Az egyik mumusnak, a másik tartaléknak gondolhatta használni, ki tudja? Ha így volt, az elhárítás politikai szereplővé vált, ha egyesek úgy adagolhatták az infókat, ahogy befolyásolni akarták a politikai döntéshozókat.

Ezért most meghalt egy ember. Felelős, az nem lesz.

Egyébként a gyilkos azt mondta, nem szándékosan és célzottan tüzelt. Ezt az az ember állítja, aki 20 év óta élteti Szálasit és a hungaristákat, ugyanakkor a folyamatos fegyveres kiképzésekkel egy esetleges polgárháborús helyzethez muníciót szolgáltathat, és amúgy két méterről húzta meg a ravaszt.

Ha nem sül el a fegyvere, mindez nem derül ki. Mármint a köznép számára. Mert a szolgálatoknak ezt tudniuk kellett. Ezek az emberek már 23 éve ténykednek. A szolgálatoknak és a TEK-nek márpedig az lenne a dolga, hogy megvédjenek bennünket. Az ellenségtől, orosz és más ügynököktől, terroristáktól, bajkeverőktől.

Ami most kiderült, az csupán egyetlen dolgot jelent: védtelenek vagyunk. Milliárdok mennek el évente a pénzünkből, és mi végre? Az orosz (beépített, vagy itt lévő) ügynökök gátlástalanul felhasználják befolyásukat, a cél csakis az Európai Unió rombolása. Putyin szisztematikusan viszi végig ezt.

Védtelenek vagyunk. Tudta?

A politikai kaméleon 25 éve liberálisként búcsúztatta az oroszokat Továris, kanyec! plakátjával, aztán konzervatív keresztényként keleti nyitással jött (először a kínaiaktól, aztán az araboktól megpróbálva pénzt szerezni).

„Nem leszünk gyarmat!” – sikoltotta kétségbeesetten a molinó a Békemeneten. Később Moszkvában Orbán Viktor miniszterelnök aláírta az ország oroszoktól való, évtizedekig tartó, egyre mélyülő függőségét a szabadságharc és a nemzeti függetlenség nevében.

Kormánykommunikáció szerint Moszkva közelebb van, mint Brüsszel. Az oroszok már tényleg újra a spájzban vannak.

 

Rádi Sándor Judit

 

Illusztrációnk a TEK videofelvételéből, a youtube oldaláról származik.