Joomla Free Template by FatCow Hosting

RELATIVIZÁLT JELEN - Főhajtás a Roma Holokauszt áldozatainak emlékezetére - 2017

fotó Kiss AnikóKiss Anikó képzőművész a Szociális Csomagküldő Mozgalom (SZOCSOMA) vezetőjének drámai írása a magyarországi cigányok jelenlegi  helyzetéről és kizsigereléséről. A mozgalommal járja a vidéki kistelepüléseket, élelmiszert és adományokat szállít, napi tapasztalata van a cigányok helyi és intézményi elnyomásáról, méltatlan életkörülményeiről. Arról ír, a Roma Holokauszt 73. évfordulóján, hogyan bánnak a többségiek általában a romákkal.  

Cigány Holodomor! (Mesterséges kiéheztetés) A "Recept" napjaink, romákra nézve, általános történései alapján készült. Kritika és figyelmeztetés a képmutató többségiek felé, egyben főhajtás is a Roma Holokauszt áldozatainak emlékezetére - 2017
(szerk: Láng Judit)

  

 

 

ÉHEZTESD!

Lehetőleg magzati korban.

Születéskor, ha nem érte el a 2500 grammot eleve rövidebb életkor várható.

Elveheted már a szülőszobán az anyától, a szoptatás miatt amely, ha megszakad, ne fájjon a fejed, csak a kutatóknak érdekes a téma.

Ha nem eszik fehérjét, akkor képezhetetlen lesz, az iskolában majd folyvást korholhatod, hiszen hol a cukra esik le, hol nyugtalanul izeg-mozog, akkor már csak szidni kell és buktatni: lökd át a fogyatékosokhoz, elvan a gond!

Több eséllyel nyúl illékony csodaváró szerek felé, ha kamaszodik, hiszen szilárd tápanyagra úgysincs esélye.

Sportoltasd már fiatalon, csontja törik, a csontok nem tartalmaznak megfelelő összetevőket.

Nem növi ki méretét, kicsi a lába, alacsony mind, legföljebb a cukor beteg testesebb. A cukorbaj a kenyér és tészta miatt korán jön, már pici korban sokkal több, mint korábban.

FÁZZON, HA LEHETSÉGES!

Legyen körülményes a tüzelőhöz jutás, büntetni kell, ha fát lop,  szociális tűzifáját mire házhoz viszitek már nevetséges mennyiség, jobb , ha nem  is pályáztok érte, hiszen falutokban nincsen szegény, ezt célszerű elhitetnetek.

VAKOSKODJON!

Minek neki áram, télen 4-től vackolódjon be, boruljon rá éjszakai sötétség.

A VIZET fáradsággal hordja!

Vödörben tartsa, abból merjen mind!

Fertőző vizet igyon, mosdásra, mosásra  ne teljen, fizettesd meg vele ezt is, adj tanácsot  használjon esővizet, ahol nincs eresz csatorna se, nincs gyűjtő edény, ne legyen annyira élhetetlen!

Vádold meg illegális vízvétellel, fizessen extra díjat érte, szégyenkezően , hiszen “medencét tölt, kocsit mos” pedig tudod te, h. kancsóra se telik.

BETEG LESZ HAMAR

Sok élet rövidítő betegsége miatt rokkanttá válik korán, de nehezítsd meg ezt is! Munkanélküliség sújtotta régióban kérd számon a munka viszonyban töltött éveket. És ne adj neki rokkant nyugdíjat, tengődjön húszezerből havonta. Legyen nehezen élő családja hatalmas terhe, hamar elmegy, meglásd. Alig éri meg a 60. évét, akinek ez az élet jut, vagy ebbe született bele, de legalább kevesebb ideig jut neki szenvedés.

Ne segíts, ha tehetnéd se, mondd neki OLDJA MEG maga sok baját!

Ne adj segélyt, sorold alacsonyabb rászorultsági osztályba, így a statisztika kevesebbet mutat belőlük. Ha adományt visznek, tiltsd meg az osztást, ne adj helyiséget, hiszen ők érdemtelenek és nem szorulnak rá.

Szabadíts rá segítőnek tetsző hivatalnokokat, akiknek fogalmuk sincs számtalan gondjáról, és készséggel tetézik majd azokat elvárásaikkal.

HA KIEMELED A GYERMEKET, SZÉTZÚZHATOD A CSALÁDOT!

Vizsgáld a “körülményt”, nem számít, ha a jog szerint a szegénység nem számon kérhető, leírni nem is mered, szóban  kérd, amit teljesíteni képtelen. Hangoztasd a gyermek érdekét, a gyermek szükségleteit! Piruljon bele, hogy ő nem jó szülő, gyermeke megtartására nem érdemes.

Jöhet a STRESSZ! Ez fontos elem:

rendnek kell lennie, büntessed meg, ellenőrizz, félemlítsd meg, bármilyen pontján az életnek, fenyegess nevelőszülővel, munkalehetőség megvonásával, családi pótlék letiltásával, hiszen van eszközöd  bőven, légy kreatív: használd például a csodálatos 7 pontos gyermekvédelmi jelző rendszert, de ne rendelj mellé eszközöket, egy vödör meszet se, egy karéj kenyeret se adj, ne legyen neki könnyebb. Alkalmazd a zaklatás számos módszerét, kutakodj hűtőben, pénztárcában, ruhás szekrényben!

Ne hallja senki, amikor rákérdezel: “nem terhes maga már megint?” Tudod a reprodukciós jog az alap jog… ja , nem tudod…, neked az EU túl messze van…

Zaklasd mindenhol, óvodában, Iskolában, utcán, orvosnál, közmunkán, hivatalban, háza előtt, ahol éred, legyen pánik beteg az anya, depressziós a férj! Ne fussa antidepresszánsra, de fogfájás miatt egy szem fájdalom csillapítóért is koldulja végig a falut.

VOND EL JAVAIT!

fillérekből összeszedett keresményét, ha ugyan van, fizettess mindenért 5 ezret, vagy 50 ezret, ha kiabál , akkor százezret: nincs határ!

Ha fázik és erdőre megy a fáért, a falopásért, biciklicsengő hiányáért, járdaszélről lelépésért.

Bűnös, el kell zárni, miből is fizetné ki a büntetést!

Szégyenítsük a gyereket, mert nincs tanszere, kezdjük időben a büntetést intővel, füzet hiánya miatt egyesekkel, ha lecsap a gyámügy, vigye el rendőr autó, szokja hamar hova is született ő, mi jár neki.

VIDD EL A CSALÁD EGYIK TÁMASZÁT AZ APÁT:

Menjen börtönbe! Akkor aztán senki se megy majd fáért az erdőbe, fáznak majd, sok gondot nincs ki megoldjon.

Végképp meggyengül a család, talán más támaszt talál, elbujdokol a férj, hajléktalan lesz egy nagyvárosban, nem jön vissza többé.

Hát, így megy ez mostanában, sok mindent ki is hagytam, az élet írja  tovább a szegregátumok reményvesztettjei, több százezer ember erőltetett menetben, sokan egyforma sivár létben, nagy tehetetlenségben várják a csodát, míg azok, akik tehetnek értük, ellenük tesznek és kijelentik: egy tömeg katasztrófa áldozatai  “ezek”, e helyzetről ők nem tehetnek, senki nem tehet semmit, pedig  pontosan leírható az ártás és mulasztás receptúrája.

 Kiss Anikó

 


A SZOCSOMA Alapítvány adományokat vár munkájához, a következő bankszámlára: MKB 10300002-10652574-49020016

Adományozás külföldről: IBAN: HU50 10300002-10652574-49020016  BIC/SWIFT: MKKBHUHB1056 Budapest Váci u. 38.

Adományok a pay pal használatával is adhatók: SZOCSOMA Alapítvány paypal SZOCSOMA