Joomla Free Template by FatCow Hosting

Finom distinkciók

Történt valami, ami hirtelen egy a zászló, egy a tábor alá terelte az ellenzéket. Attól zeng az internet és az éter, jó nevű publicistáktól kezdve, a Bolgár György műsorába telefonálókon keresztül a Facebook társadalom harcosabb felhasználóiig, hogy Orbán Viktor fenyeget: erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek ellenfeleiken a választás után. Szeretném, ha egyszer az ellenzék tagjai figyelnének arra is, amit az övéi mondanak.Történt valami, ami hirtelen egy a zászló, egy a tábor alá terelte az ellenzéket. Attól zeng az internet és az éter, jó nevű publicistáktól kezdve, a Bolgár György műsorába telefonálókon keresztül a Facebook társadalom harcosabb felhasználóiig, hogy Orbán Viktor fenyeget: erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek ellenfeleiken a választás után. Szeretném, ha egyszer az ellenzék tagjai figyelnének arra is, amit az övéi mondanak.


Márki-Zay Péter, miután váratlanul a polgármesteri székben találta magát Hódmezővásárhelyen, azt mondta, felül fogják vizsgálni a szerződéseket. Karácsony Gergely, február 20-án, a sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy amennyiben kormányra kerülnek, az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, és visszaveszik a spekulációs célból megvásárolt állami területeket.

Úgy ismerjük Orbán Viktort, akinek lehet ilyet mondani? Akit lehet fenyegetni?

Ő csupán magától értetődően megadta a választ a fentiekre. Ha tetszik: nem maradt adós. Ismerjük el: kivételesen nem ő kezdte. Más kérdés a mondatának a vége a március 15-i ünnepi beszédből: erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek ellenfeleiken a választás után. A választás után. Miért utána? Nyolc év alatt már annyi, nem létező elégtételt vettek, van hozzá egy gombnyomásos főügyészük, és amit választás utánra ígér a miniszterelnök, azt gyakorlatilag 8 éve folyamatosan teszik. Ő van hatalomban. Megtehet bármit. Meg is tesz. Az ellenzék helyében inkább megkérdeztem volna a miniszterelnök urat (aki ugyebár hatalmon van), milyen erkölcsi, politikai és jogi  elégtételről beszél (mintha épp ők lennének az elszenvedője mindannak, amit tettek)?

Egyébiránt tetszik nekem ez az „erkölcsi elégtétel vétel”. De Viktor, ezen azért még kellene dolgozni egy kicsit a Habony Műveknek, a vejednek, a polihisztor gázszerelődnek, a keresztényi vadászszeretetű helyettesednek, a fogorvosodnak, a magánnyugdíj biztosának, a nem adózó kaszinótulajdonosnak, a békés tüntetőknek, a Nemzeti Bank elnökének, a jógaoktatónak, a letelepedési kötvényesnek, az uram-bátyám fácánmániásnak, a roma társadalmi integráció biztosának, a humán erőforrás vezetőjének, a tao törvény alapján a foci akadémiának adózóknak, a köpönyegforgatókörnyezetvédő államtitkárnak, a főváros vezetőjének, az éljenző budai úriasszonyoknak, a trafiktulajdonosoknak, és a NER valamennyi kegyeltjének, nem gondolod?


Rádi Sándor Judit